2015 et tilbageblik og godt nytår

Select Page

2015 et tilbageblik og godt nytår

2015 et tilbageblik og godt nytår

2015 har været et super år, men inden jeg fortæller om det, vil jeg ønske dig et rigtig godt og lykkebringende nytår. Pas godt på dig selv i aften og i året der kommer. Tak for året der er gået.

Nu til det her helt fantastiske 2015.

I 2015 lærte jeg at løbe som eliten. Hechmann metoden kom endelig ud til masserne. For mig var det en fed og varieret måde at træne på. Noget som jeg tager med ind i 2016.

Jeg har sat intet mindre end 6 personlige rekorder i 2015. 3 på marathon, 2 på halvmarathon og en i 6 timers løb. Ok den sidste var lidt billig, når det kun var anden gang jeg løb det. Men anyway.

Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon i januar – tid: 3:24:47

Berlin Halvmarathon i marts – tid: 1:28:53

Copenhagen Marathon i maj – tid: 3:19:03

Copenhagen Half i september – tid: 1:27:20

Grenå 6 timers løb i november – distance: 65,968 km

Palles 12. Marathon i 2015 i december – tid: 3:13:00

Særligt efteråret har været hårdt, med løb i september, oktober, november og december. Det kunne mærkes.

Godt Nytår 2015

Bagsiden af medaljen

Jeg har stort set undgået skader, men løb ind i en ordentlig omgang træthed efter Århus Nat Marathon i slutningen af oktober. Det var bagsiden af medaljen. Tror jeg var kommet i overtræning. Intet fungerede. Der var ingen rytme i mit løb, intet tempo, ingen energi og motivationen var i frit fald.

Heldigvis skulle der løbes langsomt ved Grenå 6 timer. En hård dag på kontoret, men en god oplevelse alligevel. Det gjorde mig nu ikke mindre træt. Og det var her mistanken om overtræning kom ind i billedet.

Jeg trappede ned for træningen i december og på nærmest mirakuløs vis, var jeg flyvende ved Palles 12. marathon i 2015 og fik helt uventet en ny PR på marathon.

Jeg har brugt julen på at blive frisk igen. Givet kroppen den ro den har brug for. Jeg har naturligvis været ude at løbe, men uden at skele til uret. Det har handlet om at blive klar til at yde maks. igen i januar.

Et kig ind i 2016

Jeg er klar til at give den en skalle i 2016, men det bliver ikke bare tankeløs mængdetræning. Jeg har tænkt mig at skrue ned for kvantiteten og op for kvaliteten i min træning. I uge 2 starter jeg på nyt Hechmann program. Kombineret med en del mere styrketræning skal det nok blive godt.

Løbsmæssigt starter jeg med Dr. Nielsen Vintehyggemarathon i januar, men fokus er allerede rettet mod Berlin Halvmarathon i starten af april. Det er her formen skal toppe i foråret.

Inden Berlin går turen til Strandvejsløbet i Middelfart, hvor jeg skal være fartholder. Det glæder jeg mig til at prøve.

Jeg har mange flere løb i tankerne, men ikke noget endeligt endnu. Det bliver svært at overgå 2015 og jeg kommer næppe til at sætte 6 personlige rekorder i 2016, men jeg skal gøre mit bedste for at det bliver endnu et godt løbeår.

Tak fordi du var med til at gøre 2015 til et brag af et år. Godt nytår.

-Jesper

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar