2XU tights når der skal ydes max

Select Page

2XU tights når der skal ydes max

2XU tights når der skal ydes max

Jeg er ikke den store tilhænger af kompressionstøj, men jeg er gået hen og blevet glad for mine 2XU tights. De holder næsten, hvad de lover.

”Human performance multiplied” er måske så meget sagt. Du bliver ikke dobbelt så hurtig, smidig eller spændstig af at bruge kompressionstøj. Det bliver du ved træning – måske ikke double up, men til en vis grad.

Alligevel er mine 2XU tights alle pengene værd. Når jeg bruger dem under et marathon føler jeg ikke samme træthed i musklerne, som med mine almindelige tights.

Jeg kan blive ved og ved som en anden Duracell kanin. Jeg restituerer hurtigere og undgår ømhed i dagene efter løbet.

Hvordan virker et par 2XU tights?

2XU tights giver ekstra støtte til musklerne og øger blodcirkulationen.

Hvad betyder det for dig som løber?

Den ekstra støtte reducerer muskel svingninger, der kan føre til overstrækning og ømhed. Dermed formindskes skadesrisikoen under hård træning.

En øget blodcirkulation medvirker til at transportere giftstofferne hurtigt væk fra musklerne og mindsker restitutionstiden. Du bliver hurtigere klar til næste træning.

Flere varianter

Udover korte, 3/4 og lange tights kan 2XU købes i flere varianter.

Thermal Winddefence er en vinterudgave der er ekstra foret og med vindstopper.

Mid-rise modellen har et bredere kantbånd, der holder dem bedre oppe. Det gør dem egnet til fitness og styrketræning.

MCS modellen er lavet i et materiale der giver ekstra muskelstøtte og er velegnet til eksplosiv træning.

Til langdistance løb vælger jeg den almindelige model i den længde der passer til årstiden. Evt. med Winddefence, hvis det er rigtig koldt og blæsende.

Sådan bruger jeg 2XU tights

Jeg bruger ikke kompressionstights på hver løbetur. Langt fra. Jeg bruger dem udelukkende til ”konkurrence” og hård træning.

Ved restitutionsløb og lange træningsture bruger jeg almindelige tights og lader musklerne arbejde frit. Jeg synes ikke det er nødvendigt at slide på de dyre tights på den slags ture.

Det giver også god mening for mig, at få effekten under konkurrence, hvor der skal ydes maksimalt. Man skal heller ikke undervurdere den psykiske effekt af at føle sig flyvende.

Efter konkurrence beholder jeg tightsene på i op til en time. Går en tur eller holder benene i gang på anden måde. Det forkorter restitutionstiden.

Konklusion

2XU laver tights i den dyre ende. Til gengæld kan du droppe kompressionsstrømperne. I hvert fald når du løber i de lange tights. Det har da lidt at sige.

Kvaliteten er i top og det strækbare materiale er rimelig holdbart. Den store svaghed er logoet og skriften på tightsene, der har det med at krakelere, hvis du ikke følger vaskeanvisningerne.

Netop skrift og logo er en del af det fede design. Jeg synes det er de fedeste tights på markedet og de sidder kanon godt. Du mærker ikke at du har dem på. Gør dig selv en tjeneste og skaf et par 2XU tights til når du skal yde max.

Tips og tricks

Til slut et par tips. Det hjælper ikke noget at købe dyre tights med flade syninger, hvis underbukserne giver skav sår i bagen. Køb et par ordentlige underbukser. Jeg taler af erfaring.

Lad være med at vaske dem efter hver løbetur. 2XU tights er lavet i et antibakterielt materiale. Skyld dem op i lunken vand og hæng dem til tørre, så holder de sig pæne længere.  

Workoutshop har ofte gode tilbud på tøj fra 2XU.

Se priserne hos WORKOUTSHOP.DK her.

God løbetur.

 

Indlægget er IKKE sponsoreret, men indeholder affiliate links. Køber du noget gennem disse links, støtter du siden. Du betaler ikke ekstra for varen.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar