Århus Nat Marathon - Helt sit eget

Select Page

Århus Nat Marathon – Helt sit eget

Århus Nat Marathon – Helt sit eget

Århus Nat Marathon

Århus Nat Marathon er et rigtig sjovt og hyggeligt løb. Det arrangeres af De Ustyrlige Ultraløbere DUUL. Der løbes både marathon og halvmarathon. Århus Nat Marathon løbes den nat, hvor vi går over på vintertid. Dermed er man sikret en rigtig god tid når urene stilles tilbage. Det er Århus Ro Klub, som ligger lokaler og omklædningsfaciliteter til Århus Nat Marathon.

Ruten er en sløjfe på havnen i Århus. Man passerer starten 2 gange pr. omgang. På halvmarathon skal der løbes 4 omgang og på marathon 8 omgange. I 2013 var anden del af sløjfen lidt spændende. Her skulle man bl.a. forcere en lille trappe. Et sted løb vi langs en bygning der var oplyst. Ved hjørnet af bygningen blev man blændet af lyset, så når man rundede hjørnet, løb man i blinde i et par sekunder, kun 5 meter fra havnebassinet. Det var et spændende sted. Så vidt vides faldt ingen i.

Aarhus Ninght Marathon 2013

Refleksvest og startnummer

Århus Nat Marathon er ikke den store publikumsmagnet. Sikkert på grund af tidspunktet, men stemningen er altid rigtig god. Løbet har været arrangeret siden 2006, kun afbrudt af 2011, hvor havnen i Århus var under så kraftig ombygning, at løbet blev løbet på Mors. Det koster kr. 250 at deltage på halvmarathon distancen og kr. 300 på marathon distancen. Inkluderet i prisen er en refleksvest, som skal bæres under hele løbet, finisher medalje, forplejning underløbet og morgenbrunch efter løbet.

Jeg deltog for første gang i Århus Nat Marathon i 2012 og blev så bidt af det, at jeg var med igen i 2013. Det lykkedes mig at vinde på halvmarathon distancen i 2013. Til min egen store overraskelse, for min tid var på ingen måde prangende. Tiden blev 1.35.13, så alle de gode løbere må være blevet i deres seng. Det skal siges at det er en speciel oplevelse at løbe om natten, hvor kroppen normalt er i hvile. Det kan godt være en udfordring.

I 2014 var jeg med for første gang på Marathon distancen. Det var en god oplevelse, bortset fra lidt løbermave de sidste 8 km. Jeg havde glemt at vænne maven til at indtage kulhydrater om natten og det lykkedes ikke helt at følge min ernæringsstrategi. Tiden blev 3:39:23, så alt i alt var jeg godt tilfreds med min præstation.

Morgenbrunchen efter løbet er for alle deltagere og der er både kaffe, kakao, øl, sodavand, pålæg, små lune frikadelle og diverse morgenmadsprodukter. Århus Nat Marathon er på mange måder et helt anderledes løb, helt sit eget og en særlig oplevelse. Det er et løb jeg vil vende tilbage til igen og igen. Ikke mindst pga. den gode stemning.

Se resultater og andet på løbets hjemmeside

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar