Aktivitetsmåler og en lussing

Select Page

Aktivitetsmåler og en lussing

Aktivitetsmåler og en lussing

SMOK – en lussing jeg fik, den dag jeg tog en aktivitetsmåler på. Hold dig langt væk fra dem. De kan virkelig fortælle dig, hvor inaktiv du er.

De kan selvfølgelig også motivere dig til at være mere aktiv i hverdagen. Men gider du nu også det?

Jeg skulle teste det her Garmin Fenix 3 multisportur, som naturligvis har indbygget aktivitetsmåler. Det bimlede og bamlede hele dagen. ”Bevæg dig”, sagde det, men jeg var bundet til computeren og ville have et reelt billede af mit normale aktivitetsniveau, så jeg ignorerede uret.

Sikke en øjenåbner den aktivitetsmåler var. Da jeg skulle hjem, havde jeg gået knap 1800 skridt eller ca. 1,4 km.

Min første tanke var – uret viser forkert.

Det var naturligvis ikke tilfældet. Jeg har bare et meget inaktivt job.

Jeg endte dagen med knap 4000 skridt – Og selvom det var en hviledag fra løbetræningen, er det slet, slet ikke nok.

Hvor mange skridt om dagen?

Sundhedsguiden anbefaler 10000 skridt om dagen, men det er en general betragtning, der nok passer bedst til befolkningsgruppen mellem 41 og 60 år. Børn i 6-12 års alderen bør tage mellem 12 og 15000 skridt, mens voksne mellem 20 og 40 år må op på 12000 skridt, bare for at holde deres BMI under kontrol. Det er vel at mærke, hvis de spiser nogenlunde sundt.

Jeg har undladt at tage teenagere med. Dem kan du alligevel ikke få til noget som helst.

Det er mange skridt. En 5 km løbetur giver næsten 5000 skridt. Alt efter skridtlængde. Så der skal ydes noget i løbet af dagen. Aktivitetsmåleren kan hjælpe dig til at få det gjort og med at holde styr på det – og din samvittighed.

Aktivitetsmåler som motivation

Under alle omstændigheder. Det er god motivation og du tænker lidt mere over det, når uret minder dig på, at du skal bevæge dig. Jeg er i hvert fald begyndt at gå lidt mere på mit arbejde. I stedet for at ringe eller sende en mail til kollegerne i virksomheden, går jeg over og tager en snak med dem i stedet.

Det giver nogle skridt (kan godt nå 5000 på en arbejdsdag) eliminerer misforståelser og man får lige koblet lidt fra. Hjernen arbejder mere effektivt efter en kort pause.

Der går jo lidt sport i den. Jeg skal gerne nå flere skridt end i går. Det er ikke noget problem på de 4 dage om ugen, hvor jeg løbetræner. Der når jeg som regel op over 20000 skridt.

På hviledagene må jeg nogen gange ud og gå en aftentur for at nå mine 12000 skridt, men det kan også være en fornøjelse i sig selv – når det ikke regner.

Der er mange valgmuligheder

Der findes efterhånden et stort udvalg af aktivitetsmålere. Der er lidt for enhver smag og pengepung. Du skal naturligvis vælge en, som du mener er fed og dækker dit behov. Som jeg ser på det, skal den kunne anvendes som ur i dagligdagen. Dvs. designet skal falde i min smag. Det hjælper jo et fedt, hvis jeg ikke går med den.

Hvis du bare vil måle din aktivitet og motiveres til en mere aktiv hverdag, er Garmin Fenix 3 nok at skyde over målet. Så kan du sagtens nøjes med et af de her moderne armbånd – Garmin VivoFit eller Polar Loop. De er ganske pæne og kan holde styr på din aktivitet – De viser også klokken.

Vil du have noget du også kan bruge til løb, er Polar M400 et godt bud. Det fungerer både som løbe ur med indbygget GPS og aktivitetsmåler. Jeg synes det har et rigtig flot design og så viser det klokken.

Er du typen der bare absolut må have den fedeste gadget, som kan det hele. Ja så kommer du ikke uden om Garmin Fenix 3, Polar V800 og Suunto Ambit 3. Men så kan det også punktsvejse under vand og du må have den store muldvarp op af lommen. Så ved du i hvert fald også, hvad klokken har slået.

Nå men en aktivitetsmåler, lige meget, hvilken du vælger, er en god motivation, til en mere aktiv hverdag, i den her inaktive tidsalder, som vi lever i. Det kan kun anbefales at komme op af sofaen og få gået de her 10000 – 15000 skridt om dagen. Bagefter har man det godt med sig selv.

Find et godt tilbud på et løbeur med aktivitetsmåler klik her

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar