Århus Nat Marathon - Carboloading

Select Page

Århus Nat Marathon – Carboloading

Århus Nat Marathon – Carboloading

Århus Nat Marathon – Carboloading

Det ser ud til at Århus Nat Marathon bliver en våd og blæsende omgang. Så det bliver et hårdt løb. Jeg er langt fra topformen, men min motivation fejler ikke noget. Jeg glæder mig og jeg skal nok give den gas i nat. Så må vi se hvad det rækker til.

I ugens løb har jeg forsøgt at komme lidt op i tempo. Jeg havde ikke forventet at de norske fjelde ville gøre mig så gumpetung. Tirsdag blev det til 13 km med lidt fart leg og torsdag løb jeg 9 km i roligt tempo.

I går var det så tid til at fylde brændstof på tanken. Den såkaldte carboloading. For at åbne for musklerne og gøre dem klar til at modtage kulhydrater løb jeg en kort tur på ca. 45 min. Efter 25 minutters opvarming løb jeg 5 korte intervaller af et minut i zone 4 og 5 med 1 minut imellem hver interval i zone 3. Herefter løb jeg 10 minutters af jog for at få syren ud af benene.

Så skulle der ædes. Jeg havde beregnet, at jeg skulle indtage 400 gram kulhydrat i løbet af de næste 2 timer. I denne form for carboloading, skal man normalt indtage kulhydraterne i 16 mini måltider. I mit tilfælde ca. 25 gram kulhydrat pr. måltid. Men det kræver rigtig meget vejning og planlægning. Så jeg indtog bare sådan lidt på slump mine 400 gram i løbet af de næste par timer. Når man regner med at en banan på 200 gram indeholder 40 gram kulhydrat. Så er det 10 bananer. Det kan godt give lidt kvalme. For at det ikke skulle gå helt bananas indtog jeg også et par Maxim after training bars og en Maxim during training bar samt lidt energi drik og mit aftenmåltid. Det må kunne gøre det.

Musklerne føles lidt ømme her til morgen, men det skal nok gå. Nu står den på hvile resten af dagen. Jeg glæder mig til i nat. Århus Nat Marathon er et super sjovt løb.

Køb billige energi produkter – Klik her

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar