Asics Kayano anmeldelse

Select Page

Asics Kayano anmeldelse

Asics Kayano anmeldelse

Asics Kayano

Det er blevet til rigtig mange km i Asics Kayano. Det er nok den sko jeg har løbet mest i, indtil jeg fik foretaget en løbetest, der sagde at jeg skulle i en sko med knap så kraftig en pronations kile. Det blev så den neutrale Asics Nimbus, også en fed løbesko. Jeg løber stadig en del i Kayanoen. Jeg har efterhånden mistet troen på løbetesten, derfor behøver du ikke gøre det samme, men jeg løber i de sko, jeg har det behageligt i og det har jeg i både Asics Nimbus og Kayano. Begge sko er er top løbesko i den dyre ende.

Asics Kayano er en sko der henvender sig til pronations løberen, med en let til moderat pronation. Hvis vi skal følge løbetesten. Et godt råd, hvis du løber meget, er at have mindst 2 par sko, gerne flere, at skifte imellem. På den måde belaster du bentøjet lidt forskelligt fra gang til gang.

Prisen

Har du læst mine andre anmeldelser, ved du at jeg er jyde og nærig – det hænger vist sammen. Jeg har sagt det før, men her kommer den lige igen. Den vejledende pris på 1.600 kr. for et par løbesko er alt for høj. Så kan skoen være nok så god. Er du typen der absolut skal have den nyeste model, må du nok hoste op med det fulde beløb. Er du, som jeg, lidt for glad for dine penge og kan nøjes med den gamle model, bør du ikke have problemer med at finde et par Asics Kayano til omkring de 1.000 kr. Finder du dem i det prisleje, har du gjort en rigtig god handel.

Pasform

Skoen sidder perfekt på min fod. Den har en god bredde og er en anelse bredere end Asics Nimbus, hvor jeg nok bør gå en halv størrelse op. Asics Kayano sidder godt til uden at stramme for meget om foden, lukke for blodtilførslen, hvis du da ikke strammer snørebåndet helt vildt. Omvendt føles det ikke som om skoen er ved at falde af. Det er en løbesko der er meget behagelig at have på og som føles let. Det er i den sko, jeg har løbet mine hurtigste tider på halv Marathon distancen.

Stødabsorbering

Asics Kayano er godt stødabsorberet. Ikke så meget som lillebror Nimbus, men det er en god sko til løb på asfalt og grussti. Det er ikke en trailsko, selvom den klarer sig udmærket på blødt underlag. Jeg har løbet et par by løb, bl.a. Copenhagen Half Marathon, i skoen, hvor den har taget sine tæsk på brostenene. Den stabile sko er overraskende god på brosten. Ingen forstuvede ankler. For en ægte healstriker som mig, er stødabsorbering vigtig. Jeg kan løbe langt i Asics Kayano uden at blive træt og øm.

Design

Noget af det Asics udmærker sig ved er designet. De laver fede sko i sprælske farver og med flotte linjer der giver skoen en god kontur. Ok, den jeg løber i for tiden er den mere neutrale sorte model. Til mit forsvar vil jeg sige, at det var den, der var på tilbud. Jeg synes Asics Kayano har et flot design, uden det går ud over pasform og kvalitet.

Kvalitet

Der er mange brugere på de forskellige løbefora, der giver udtryk for, at de har problemer med, at der går hul i stoffet i hælen på Asics Kayano. Det er ikke en svaghed jeg har haft problemer med, måske fordi jeg binder snørebåndende op, når skoen skal af og på. I min optik er det en solid og holdbar sko med mange km i sig. Overdelen er kraftigere end på Asics Nimbus, hvilket gør at der ikke bliver hul ved tåen. Til gengæld er ventilationen knap så god, men man kan jo ikke få både i pose og sæk – eller kan man?

Skal du købe et par Asics Kayano?

Det er mange penge at smide efter et par løbesko også selvom du finder dem på tilbud. Et er sikkert, jeg er glad for mine Asics Kayano og køber gerne et par igen, selvom de ikke passer helt til min løbestil. Det er en stabil og holdbar sko, med en fortrinlig stødabsorbering. En rigtig god sko og så er den behagelig at have på. Om du skal købet et par, er op til dig. Jeg kan kun anbefale at du prøver den. Det er på landevejen du finder ud af, om en løbesko er den rigtige for dig.

Et godt og lidt billigere alternativ eller supplement til Asics Kayano er Asics GT 2000, som jeg synes er en anelse bedre.

Du kan finde billige løbesko hos Workoutshop.

God løbetur.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar