Bestseller Aarhus City Halvmarathon

Select Page

Bestseller Aarhus City Halvmarathon

Bestseller Aarhus City Halvmarathon

Mig og Aarhus City Halvmarathon

Jeg deltog i Aarhus City Halvmarathon for første gang i 2013 og var også med i 2014. Det er et af de løb man vender tilbage til. I 2013 førte ruten os bl.a. igennem et P-hus og tro mig der var også tilskuere på den del af ruten. Det var et sjovt og nyskabende tiltag og lidt af en overraskelse for os der ikke havde nær studeret ruten. Hvis du ikke har noget andet at lave den første weekend i juni, kan jeg godt anbefale dig at deltage ved Aarhus City Halvmarathon.

Om løbet

Aarhus City Halvmarathon er et ungt by løb. Der løbes på en forholdsvis flad rute i centrum af Århus, men det er ikke den hurtigste rute. Bakken ved Botanisk Have og et par andre mindre bakker trækker sluttiden lidt ned. Selv hvis det er dit første halvmarathon, kan du godt være med. I 2013 løb 30 % af deltageren ved Aarhus City Halvmarathon deres første halvmarathon, så selvom eliteløberene stiller til start er det er også et løb for motionister og begyndere. Der er fartholdere til at guide dig igennem ruten.

Aarhus City Halvmarathon arrangeres af Aarhus motion, en selvstændig forening, der står bag en række løb i Århus. Bl.a. DuPont Løbene og DHL Stafetten. Aarhus City Halvmarathon er et stort arrangement og det er ikke mange steder man afspærrer store dele af centrum, for at afvikle et motionsløb, men det gør man i Århus. Der er over 40.000 tilskuere ude på ruten og mange hot spots med musik og underholdning, så stemningen er i top. I 2013 var der 9.493 tilmeldte til Aarhus City Halvmarathon og i 2014 nåede man det maximale deltagerantal på 10.000. Det lykkedes at få dispensation til at udvide med 2.000 startnumre og løbet satte rekord med 12.000 delatgere.

Du tilmelder dig på Aarhus Motions hjemmeside. Prisen for deltagelse er kr. 385, hvis du tilmelder dig inden 12. maj 2014 og kr. 399 efter. Dertil skal lægges ekspeditionsgebyr på kr. 10. For de penge får du bl.a. en Newline løbe T-shirt, finisher medalje og forplejning under og efter løbet. Du kan hente dit startnummer og T-shirt på Aarhus Motions Sportsmesse i weekenden op til løbet. På sportsmessen er det muligt at købe løbetøj, sko og andet udstyr til en fornuftig pris.

Aarhus City Halvmarathon er et rigtig godt løb. Et løb du må deltage i som halvmarathon entusiast.

 

Løbsrekord:

Louise Lauersen (Danmark) i tiden 1.17.29 sat i 2013

William Nyarondia Morwarbe (Kenya) i tiden 1.04.00 sat I 2013.

 

Du kan tilmelde sig Aarhus City Halvmarathon her:

http://www.aarhusmotion.dk/concreterally.aspx?Id=34

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar