Copenhagen Marathon

Select Page

Copenhagen Marathon

Copenhagen Marathon

Copenhagen Marathon

Nykredit Copenhagen Marathon er Danmarks største marathon. I 2015 var der 11734 tilmeldte. 9218 gennemførte løbet. Løbet er arrangeret af Sparta og har eksisteret siden 1980.

Du tilmelder dig på Spartas hjemmeside. Et startnummer koster 620 kr. + gebyr. Det er forholdsvist dyrt, men oplevelsen er det værd. Inkluderet i prisen er Nike T-shirt, forplejning, expo og medalje.

T-shirten er af god kvalitet. Den kan ikke fravælges.

Start- og målområdet

Copenhagen MarathonStarten går fra Islands Brygge. Du skal ikke forvente at finde en parkeringsplads ved Copenhagen Marathon, men der er gode adgangsforhold med Metro eller bus.

Startområdet er velorganiseret. Der er ingen kø ved bagage ind- og udleveringen, så du kan hurtigt få en tør trøje på efter løbet. Toilet forholdende er rimelige. Køen kan godt blive lidt lang, så få tisset af i god tid.

Du får god forplejning efter løbet i form af vand, frugt, cola og alkoholfri øl.

 

Copenhagen Marathon ruten

Ruten starter på Islands Brygge og fører dig ind til den Indre by, videre til Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og her fra retur til Islands Brygge. Du kommer forbi mange af Københavns historiske bygninger. Går du ikke efter pr, er Copenhagen Marathon en sjov måde at lege turist på og se byen fra en lidt anden vinkel.

Ruten er helt flad med mange sving og et par stræk med brosten, hvor du skal passe på bentøjet, så du ikke vrider om. Med de mange sving og et par brostens passager, er det ikke verdens hurtigste rute.

Stemningen er, som altid i København, helt fantastisk. De sidste 5 km bliver du nærmest båret frem af opmuntrende tilråb. Det er en stor oplevelse i sig selv.

Forplejningen ude på ruten er god. Der er vand og energidrik på alle depoter samt frugt på hvert andet depot. Officials i depotet gør en stor indsats ved at stå klar og række forplejningen ud til dig, så du ikke behøver at stoppe op.

Min deltagelse

Min første og indtil videre eneste deltagelse i løbet var i 2015 (se mere her), hvor jeg satte ny PR og havde en rigtig fed oplevelse. Det er et rigtig godt løb, med en fed rute og en rigtig god stemning. Det er et løb jeg helt sikkert kommer til at løbe igen.

Copenhagen Marathon er et godt valg, til dit første marathon.

Løbsrekorder:

Cooleen De Reuck, USA – løb 2:30:53 i 2010

Svend Erik Kristensen, DEN – løb 2:14:16 i 1987.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar