Copenhagen Marathon i ny PR

Select Page

Copenhagen Marathon i ny PR

Copenhagen Marathon i ny PR

Copenhagen Marathon 2015

IMG_1723 Copenhagen Marathon 2015 var på alle måder en fantastisk oplevelse. En rigtig god dag, der bød på ny PR i høj sol.

De lovede godt vejr, så det var med at få noget væske indenbords i dagene op til løbet. For en gang skyld var jeg på forkant og fik drukket godt inde min første deltagelse ved Copenhagen Marathon.

Det gik ud over nattesøvnen. Jeg var oppe at tisse 4 gange i løbet af natten og med 2 snorkende unger på hotellet, blev det til ca. 3 timers overfladisk søvn. Da jeg satte pr i Berlin på den halve, havde jeg sovet 2 timer, så det gik nok.

Jeg slyngede en Beet It indenbords fra morgenstunden. 25 kroners ubehag i den shot jeg havde købt på Copenhagen Marathon Expo’en. Jeg har en ide om, at nitrat indholdet kan spare lidt på kulhydrat depoterne i starten af løbet. Det virker, når man tror på det.

Morgenmaden på et hotel er altid spændende. Kan man få noget af det man plejer? De havde heldigvis så jeg kunne få lidt frugt müsli med mælk og jeg forkælede mig selv med en håndværker med smør. Det blev skyllet ned med en kop kaffe. Og så afsted til Copenhagen Marathon.

Der er fartholdere ved Copenhagen Marathon. Jeg havde en ide om at stille mig bag 3.20 ballonerne og se om jeg kunne følge med. De andre fra Puls 8410 stillede sig lige foran 3.30, så jeg tog en hurtig beslutning om at starte med dem. Jeg var så heldig at få hilst på et stort forbillede, inspirator og løbsarrangør, der skulle være fartholder på 3.30. Endnu engang tillykke med dit jubilæum.

Så gik starten. Der gik et par km før jeg fandt 3:20 tempoet (pace 4.44). En af dem fra klubben var med og vi fandt ind i en god rytme. Jeg havde gode ben. Spørgsmålet var om jeg kunne holde tempoet hele vejen.

Halvejs i løbet begyndte jeg at blive træt i benene. Manglede jeg energi? Jeg havde fulgt min ernæringsstrategi. Måske var det tvivlen på egne evner. Jeg tog lidt ekstra energi ved næste depot. Den første lille krise i løbet blev afværget.

Nu kunne vi se 3.20 ballonerne længere fremme. Nøjagtig, som ved Lillebælt Halvmarathon, satte en jagt ind. Vi indhentede ballonerne efter en 4 – 5 km og var nu lige i halen på dem.

Ved et væske depot omkring 30 km mistede jeg lidt tid og kom ikke med ballonerne og min makker. Jeg kunne se dem længere fremme, men havde ikke rigtig kræfterne til at løbe dem ind igen. Der var mindre trafik i slipstrømmen, så jeg hold mit tempo og var helt godt tilfreds.

Jeg oplevede ikke en rigtig krise under løbet, hvor det gjorde ondt i musklerne. Om det var mine nye 2XU tights, der gjorde det – det var mit første løb med kompressions tights – eller om mine muskler bare har vænnet sig til belastningen, ved jeg ikke.

De sidste 5 km af løbet havde jeg svært ved at holde tempo. Eller sådan føltes det. Jeg måtte hele tiden opmuntre mig selv og med hjælp fra de mange tilskuere, der stod for en helt fantastisk opbakning lykkedes det at holde tempo. Faktisk løb jeg 4.09 på sidste km, så det med at miste fart er nok mere en fornemmelse end en realitet.

Da jeg gik gennem målområdet fik jeg problemer med min ene lægmuskel. Det var hverken krampe eller en fiber. Jeg haltede rundt og en 40 cm kant på vej op til bagageudleveringen blev pludselig en større udfordring. Det lykkedes, med lidt tilløb og grin fra dem der sad på kanten, at få mit tøj.

Det var alt i alt en fantastisk dag og Copenhagen Marathon er et fantastisk løb. Jeg gik de 2,5 km tilbage til hotellet. I alt nåede jeg 53.325 skridt fordelt på hele dagen og fik forbrændt 4.612 kalorier. Det hjalp lidt på lægmusklen at gå, men den er stadig noget øm og overbelastet. Nu skal der passes på den de næste par dage.

Min tid ved Copenhagen Marathon blev 3.19.03. Ny pr med lidt over 5 minutter. Min tredje pr i år og den anden på marathon. Det er sku da meget godt af en halv gammel løbetosse på 41 år. Nu er jeg slidt og skal træne stille og roligt frem mod Copenhagen Half Marathon i efteråret.

Tak til mine fremragende løbe buddies fra Puls 8410 og tillykke med jeres fantastiske præstationer ved Copenhagen Marathon.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar