Der vokser kartofler ud af mine løbestrømper

Select Page

Der vokser kartofler ud af mine løbestrømper

Der vokser kartofler ud af mine løbestrømper

Der vokser kartofler ud af mine løbestrømper

strømper

Follow my blog with Bloglovin

Løbestrømper. Ak ja. Normalt kan jeg købe 5 – 10 par almindelige strømper til 100 kr hos min lokale tøjpusher. Og kvaliteten er såmænd udmærket. Men når man sætter ordet løbe foran strømper, så bliver prisen en helt anden.  Prisen pr. par ligger mellem 100 og 400 kr. Tænk at 4 små bogstaver kan forøge prisen så meget….

Nu skal vi også være fair. Udbuddet af strømper til løb er stort og varieret. Det går lige fra strømper der er så korte at de knap dækker hælen, til strømper der når knæet.

Strømper der giver kompression omkring lægmusklerne, og som ifølge producenterne øger løberens ydelse og mindsker træthed. Strømper der masserer akillessenen, som støtter de rigtige steder og sidder tæt til foden.  Det er klart at forskning og udvikling giver producenterne ekstra omkostninger. Så prisen er måske rimelig nok.

Jeg indrømmer. Jeg har et problem med løbestrømper. Der vokser kartofler ud af dem. Om det er min løbestil eller mine tånegle der er for lange og skarpe ved jeg ikke.

Kompressionsstrømper:

Kompressionsstrømper øger blodcirkulationen med op til 40 %. Det skulle give en ydelsesforbedring på 5 %. Jeg har løbet mange km med kompressionsstrømper. Har måske mærket en mindre forbedring, men ikke 5 %. En ydelses forbedring af den størrelse opnår man ved træning – og rødbedesaft.

Sidste vinter løb jeg udelukkende i kompressionstrømper. I begyndelsen af hver træning. De første 8-10 km havde jeg ondt op langs akillesscenen på begge sider. Det var værst når det gik op ad bakke. Først troede jeg det var en belastningsskade. Så fik bakkerne skylden og senere var det sneen der stod for skud. I løbet af foråret skiftede jeg til strømper uden kompression og i løbet af et par uger forsvandt smerterne. Jeg trak senere i et par kompressionsstrømper igen og allerede på den anden løbetur vendte smerterne tilbage. Det skal nævnes at min kæreste ikke har lignende problemer med hendes kompressionstrømper og jeg har ikke hørt om andre der har mine problemer. Så det er nok bare mig der er underligt bygget.

4 gode løbestrømper

cepCEP er de stærkeste strømper jeg har prøvet. Jeg løb mange km i dem sidste vinter og det er aldrig lykkedes min store tå at bryde ud af dem. De er lidt svære at få af og på, men når først de er på sidder de godt. Et par koster 400 kr.

Et billigere alternativ er New Balance. De har også en god kompression. De sidder meget godt, men syningerne på siden af foden, hvor tæerne starter, sidder ikke helt til. Det kan give vabler og slidsår på de længere distancer. Strømpen er knap så stærk som CEP’en, målt på min store tå faktor. Et par koster 200 kr.

Newline har også en kompressionstrømpe til omkring 200 kr. De har ikke så meget kompression som de to andre. Egentlig synes jeg ikke de kan betegnes som kompressionsstrømper. Nok mere en mellemting. Jeg har ikke haft samme gener, når jeg har løbet med Newline strømpen, som med de “rigtige” kompressionstrømper. De sidder rigtig godt til foden og er meget solide.

Blandt de almindelige strømper har jeg størst erfaring med Falke RU4. Både korte og lange. Den virker, i forhold til de andre, som en tynd strømpe. Den sidder godt på foden og det er absolut en strømpe man kan løbe mange km i uden gener. Desværre er neglen på min store tå hård ved den lidt tynde strømpe, men et par koster “kun” mellem 100 og 130 kr, så der er råd til at skifte lidt oftere.

Det var mit bud på 4 gode strømper. Alle strømper slides med tiden. Efter min mening er der en meget god sammenhæng mellem pris og kvalitet når det gælder løbestrømper. De er bare generelt for dyre.

Du kan købe dine strømper billigt hos Keller Sports – klik her. Jeg håber, du finder et godt tilbud.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar