Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon

Select Page

Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon

Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon

 

Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon

Det er et sjovt løb de har dernede i Vejle. Faktisk er Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon Danmarks tredje største Marathon, selvom de har et deltagerloft på kun 499 løbere. Det er kun overgået af Copenhagen Marathon og HC Andersen Marathon. Det er deltagermæssigt små løb vi har i Danmark.

Nå men i 2015 var Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon udsolgt inden løbsdagen og det er til at forstå. Det er et rigtig hyggeligt løb, hvor du virkelig får noget for pengene.

Der var både morgen mad inden løbet og bagefter kunne vi nyde DGI-husets buffet. Der var rigeligt med depoter ude på ruten, med et godt udbud af, hvad du har få behov for som marathon løber, af cola, vand, energidrik, bananer og andre snacks. Ja og selvfølgelig Dr. Nielsen og et juletræ i januar.

Ruten går… Nåh juletræet. Det er en af mange overraskelser – gimmicks – der er ved depoterne. Det stod ved vendepunktet ved Bindeballe købmandsgård, hvor man kunne danse om det. Ved et andet depot var der mulighed for at slå søm i og ved et tredje fik vi tudet ørene fulde af sækkepibemusik. Det skal du ikke lade dig skræmme af. Du kan vel løbe fra en sækkepibespillende mand i kilt.

Ruten går gennem den naturskønne Vejle Ådal og er forholdsvis flad. Ok ruten er nok mere naturskøn om sommeren, men det var ikke værst. Jeg er godt vandt fra Mols Bjerge. Størstedelen af ruten er asfalt belagte stier, lidt villaveje i nærheden af start og målområdet og den resterende del af ruten er grussti. Ruten er ikke afspærret, så du kan møde et par biler og cykelister.

Dr. Nielsen Vinterhygge MarathonSom noget nyt i 2015 var der start og mål inde i en af DGI husets haller og vi slap for at stå og fryse inden starten. Det var et godt tiltag og en udfordring for GPS urene.

Tip: Gå ud og find GPS signalet, så kan uret som regel holde fast i det, selv når du går ind.

Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon er ikke et løb, hvor du kommer til at se fartholdere. Det er som navnet antyder et hygge marathon. Og hygge er netop hvad arrangørerne har i højædet. Det mærkes straks man træder ind i DGI huset. God stemning, godt morgen bord og god buffet. Hvad mere kan man ønske af et marathon.

Dr. Nielsen Vinterhygge Marathon er et af de bedste marathon løb jeg har deltaget i, du kan læse mere om min deltagelse i 2015 ved at klikke her. Det er ikke sidste gang jeg konsulterer Dr. Nielsen.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar