Energidrik - Hvordan jeg anvender det i min træning

Select Page

Energidrik – Hvordan jeg anvender det i min træning

Energidrik – Hvordan jeg anvender det i min træning

Energidrik – Hvordan jeg anvender det i min træning

I dagens motions Danmark findes der et kæmpe udvalg af energi – og protein produkter og mange motionister bruger det i deres træning. Det er ikke så underligt. Vi skeler nok alle lidt til eliten og tager nogle af de ting til os som de gør. Forskellen er at elite sportsudøvere træner meget mere end de fleste motionister og derfor har de et særligt kost behov de skal have dækket.

Personligt bruger jeg at indtage energi i forbindelse med carboloading før et løb. Det gør jeg for at sikre at kulhydratdepoterne er fyldt op. Jeg indtager også energi på mine lange træningsture og under selve løbet. De gode egenskaber ved energidrik er, at det indeholder vigtige mineraler og elektrolytter, som gør at man ikke dehydrere så let.

I min daglige træning er det ikke nødvendigt. Her kan jeg snildt klare mig på de 10 kostråd og kildevand. Ja det er rigtigt. Selvom jeg løber 50-60 km om ugen, behøver jeg ikke drikke energidrik. Det handler kun om at spise fornuftigt. Det kan i perioder være nødvendigt at tage tilskud af B-vitamin og jern.

For år tilbage, da jeg dyrkede motionscykling, havde jeg en sæson, hvor jeg altid havde energidrik i cykelflasken. Selv på de korte træningsture. Det eneste jeg fik ud af det var en forøgelse af min vægt. Ja og at jeg gik og små fes hele tiden. Et stort indtag af kulhydrater kan gøre en oppustet og jeg kunne slet ikke forbrænde al den energi.

Der er mange der lige skal have en kakaomælk og en energibar efter et træningspas, for at tilføre kroppen ekstra protein og energi. Problemet er at kakaomælk indeholder meget sukker og energibarer indeholder mange kalorier og i langt de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt. Der er naturligvis ikke noget i vejen for at spise lidt lige efter træning, men en banan og et glas mælk med lavt fedtindhold er et både billigere og sundere alternativ.

En god rettesnor er, at hvis træningens varighed er mere end 45 minutter bør man indtage væske under træningen. Vand er fint. På varme sommerdage bør man altid indtage væske under træning. Træner man mere end 2 timer skal man begynde at tilføre kroppen ekstra energi. Det er altså i mine øjne ikke nødvendigt med energiprodukter i hverdagens træning. Jeg kan sagtens klare mig med et stykke frugt og lidt vand efter træning samt måske lidt tomatjuice.

Når jeg løber mine lange ture. Dem på over 2 timer, har jeg en flaske med energidrik i mit løbebælte og evt. en energibar eller gel. På den måde vænner jeg maven til at modtage energi på mine træningsture, så den ikke får et chock under mine løb. Jeg indtager altid energi før, under og efter mine Marathon og halvmarathon løb.

Køb billig energidrik – klik her.

God træning 😀

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar