Ferie og træning

Select Page

Ferie og træning

Ferie og træning

Ferie og træning kan være er svært at forene. Nu er jeg ikke typen der kan ligge på en strand og blive stegt. Det er også en fordel at være godt bleg, nu hvor vi går den mørke tid i møde. Jeg er mest til aktiv ferie. Pulsen skal lidt op, men at holde sit normale træningsprogram er nærmest umuligt. Efterårsferien i år gik til Finnmark. Højt mod nord i Norge. Hos min kærestes forældre. Rigtig hyggelig familieferie.

Det er okay at trække stikket lidt ud, når man er på ferie, men ikke helt. Det særlige ved denne ferie var, at Århus Nat Marathon var lige om hjørnet. Ferien skulle bruges til en forbedring af grund formen. Jeg skulle på træningslejr i de norske fjelde. Et alternativt træningsprogram tog form i mit hoved. Hiking på fjeldet, suppleret med alt det løb, det nu kunne blive til.

skolebakken

Vi ankom natten til mandag og allerede om eftermiddagen blev det til den første fjeldtur. Det var godt. God træning ved lav intensitet. Det udvikler kroppens evne til at forbrænde fedt under træning. Næste formiddag blev det til 2 ture. Onsdag stod den på løb. Tempoet skulle lidt op. Man bliver tung af at gå på fjeldet. Torsdag blev det til en lang tur på fjeldet. Her indtraf katastrofen. Jeg slog mit knæ mod en klippe. Næste dag låste knæet når det blev bøjet. Jeg frygtede et længerevarende skadesforløb. Et knæbind med kompression blev indkøbt i Alta og søndag fungerede knæet atter normalt. Jeg var lettet. Det var bare slaget. Jeg ventede en dag og så skulle der ske noget.

Det blev til halvanden time på fjeldet mandag formiddag og 8 km løb om aftenen. Vinteren startede 15. oktober. Her var Øksfjord dækket af sne. Slut med fjeldture for denne gang. Det var simpelt hen for farligt i det glatte føre. Men det skulle ikke stoppe min træning, så jeg løb 8 km om aftenen og onsdag blev det til 14 km løb på de is glatte veje. Man salter ikke i Norge, så her må man løbe efter forholdene. Jeg fortrød lidt, at jeg ikke købte et par Asics Gel-Arctic løbesko, som jeg så i Alta. Sådan nogle med pigge under. De havde været gode på isen.

Kosten var god. Hovedsagelig bestående af fisk, grøntager og kartofler. Her koger man kartoflerne med skræl, så vitaminerne ikke koges ud af kartoflerne. Ideen er god nok. Man skræller så kartoflerne ved bordet. Her mestrede jeg ikke helt teknikken, så når jeg havde skrællet to kartofler, var de andre færdige med at spise. Og jeg kunne jo ikke sidde der hele natten, så mit indtag af kartofler var lidt begrænset.

Torsdag morgen startede vi bilen for at køre hjem til Danmark. En lang tur uden træning i 3 dage. Så man kan godt sige at min træning er klumpet lidt sammen i ferien. Men der er i det mindste blevet trænet. Med 7 dage til Århus Nat Marathon blev det til 11 km her til aften på de regnvåde danske veje. Jeg følte mig lidt tung og uden tempo, men det var dejligt at slippe for glat føre. Jeg håber det bliver en mild vinter. Ellers må jeg ud og investere i sko.

Rassevaggi efterår

Rassevaggi efterår

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar