Gemini Xera giver dagslys i vintermørket

Select Page

Gemini Xera giver dagslys i vintermørket

Gemini Xera giver dagslys i vintermørket

Min Led Lenser pandelampe stod af i starten af vintersæsonen. Overvejelsen gik på, om jeg skulle ofre en mindre formue på en Gemini Xera lygte eller købe en billig pandelampe med dårligt lys.

Min nærighed blev udslagsgivende. Jeg valgte Gemini Xera. Den bliver forhåbentlig tjent hjem i batterier. Den gamle pandelampe kostede en mindre formue på den post.

Og nej, strømmen fra stikkontakten er ikke med i ligningen. Det var den rigtige beslutning. Det er jeg sikker på. Her får jeg noget for pengene.

Hvad får du for pengene?

Gemini lygten kommer i en rigtig flot æske, der indeholder:

 • Gemini Xera LED light lygten
 • Et genopladeligt lithium ion batteri
 • 220V lader
 • Pande-strop
 • Ekstra optik
 • Forlængerledning
 • Beslag til lygten
 • Gummiring til montering
 • Velcrobånd

Gemini Xera LED light lygten

Lygten er lavet i anodiseret aluminium. Den har som standard tre forskellige lysstyrker. 950 lumen, 570 lumen og 95 lumen. Lysstyrken justeres med en knap på bagsiden af lygten.

Lygten kan programmers. Det giver mulighed for justere lysstyrken med 10% ad gangen.

Knappen bagpå fungerer også som batteri indikator. Lyser knappen grønt er batteriniveaet 50-100%. Ved gult lys er der 25-50% strøm tilbage. Ved rødt lys er der 10-25% tilbage. Ved rødt blink har du mindre ned 10% tilbage.

Når batteriniveauet kommer under 10% går lygten på energibesparelse og kan kun lyse ved den laveste effekt på 95 lumen. Det er naturligvis bedre med lidt lys end at stå midt ude i skoven i totalt mørke.

Tro mig, ved 950 lumen har du dagslys i skoven på en mørk vinteraften. Langt hen ad vejen klarer jeg mig med 95 lumen. Ved tempoløb ryger den op på 570 lumen. Det er sjældent nødvendigt at skrue helt op for lysstyrken.

Husk at blænde ned, når du bruger den i trafikken. Der er blus på.

lysstyrke

Lithium ion Batteriet

Gemini Xera kan fås med 2 Cell eller 4 Cell lithium ion batteri. Eneste forskel er, hvor længe batteriet holder strøm. Ja og prisen naturligvis. Herunder er hvad producenten opgiver.

2 Cell batteriet:

 • Vægt 122 gram
 • 2 timer batteritid ved 950 lumen
 • 3 timer batteritid ved 600 lumen
 • 8 timer og 30 min batteritid ved 200 lumen

 

4 Cell batteriet:

 • Vægt 229 gram
 • 4 timer batteritid ved 950 lumen
 • 6 timer batteritid ved 600 lumen
 • 17 timer batteritid ved 200 lumen

 

Til løb kan du sagtens nøjes med 2 Cell batteriet. 4 Cell batteriet bliver for tungt, hvis du monterer det på den medfølgende pandestrop.

Jeg har kun testet lygten med 2 Cell batteriet. Jeg løber 4-5 timer om ugen med min Gemini Xera og lader den op en gang om ugen. Det fungerer fint.

Du kan trygt oplade batteriet om natten. Den medfølgende 220V lader er udstyret med overladningssikring og slår fra, når batteriet er fuldt opladet.

Pandestrop:

Gemini Xera PandelampeDu monterer lygten på beslaget med en gummiring og fastgør baslaget til pande-stroppen. Batteriet kan monteres bag på pandestroppen med et velcrobånd. Du kan også bruge forlængerledningen og have batteriet i et løbebælte.

Jeg har monteret batteriet i pandestroppen. Det giver sættet en god balance og holder det fast til hovedet. I starten er det lidt tungt at løbe med, men det vænner du dig hurtigt til.

Beslaget er ubeskyttet og kan genere lidt i panden. Det kan klares med en hue, et pandebånd eller en buff. Så slipper du også for at pandestroppen søles ind i sved.

Gemini Xera På CykelhjelmPå cyklen

Gemini Xera kan bruges til cykling. Du kan enten spænde den fast på styret eller på cykelhjelmen.

Hvis du cykler meget, bør du overveje at købe den med 4 Cell batteri.

Du kan spænde batteriet fast til cyklen med velcrobåndet. Kører du mountainbike kan du benytte forlængerledningen og gemme batteriet i en cykelflaske. På den måde undgår du at batteriet bliver beskidt.

Konklusion

Gemini Xera er ikke en billig lygte. I det lange løb tror jeg det er en god investering i forhold til en billig pandelampe, hvor du skal skifte batteri ret ofte.

Det afhænger naturligvis af hvor længe det genopladelige batteri holder. Producenten giver et års garanti. Købeloven giver dig 2 års reklamationsret. Den ekstra udgift er næppe tjent hjem på 2 år.

Lygten virker solid og af god kvalitet.

Til løb har Gemini Xera rigeligt med lys også i trailsporet. Den er velegnet til landevejscykling. Til mountainbike vil jeg gå en klasse op. Det afhænger naturligvis af, hvor krævende spor du kører.

Lygten kan købes billigt hos Chain Reaction Cycles.

Jeg fortryder ikke min investering. Det er en kanon god og brugbar lygte. Jeg behøver ikke længere at tænke over, hvor jeg løber efter mørkets frembrud.

 

Indlægget er ikke sponsoreret, men indeholder affiliate links. Den testede Gemini Xera lygte er min egen.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar