Halvmarathon "ugen"

Select Page

Halvmarathon “ugen”

Halvmarathon “ugen”

Det blev til to halvmarathon indenfor en uge. Powerade Copenhagen Half Marathon og Molsløbet halvmarathon. Det sidste var op ad bakke. Hård kost. Tre ugers skadepause sætter sine spor. Motivationen var i top, formen i bund. Ok nedadgående. En skadepause booster motivationen.

Distancen – ja og det at begge er fede løb, er fællesnævnere for de to meget forskellige løb. Powerade Copenhagen Half Marathon er et rigtig byløb, flad rute, 9.751 deltagere i 2013, og tusindvis af tilskuere. Molsløbet Halvmarathon er et ”bakkeløb” i Molsbjerge, hård kuperet rute, 97 deltagere i 2013 og 5 tilskuere ude på ruten.

I københavner løbet kommer du aldrig til at løbe alene. Der kan være lidt kamp om positionerne i feltet. På den gode måde. Der er tilskuere overalt på ruten og flere fede hotspots med underholdning. DJ’s, orkester m.m. Som løber stopper jeg naturligvis ikke op og nyder underholdningen, men det har betydning alligevel. Det giver lidt ekstra, når man kommer løbene med tungen hængende ud af halsen, at 10 trommeslagere slår rytmen for en. Så går der et par km før tungen igen bliver skrabet mod asfalten. Underlaget er hovedsagelig asfalt, brosten og cement.

Molsløbet

Ved Molsløbet er der større chance for at komme til at løbe alene. Her kommer man tæt på naturen. Ruten er markeret med skilte og en hvid kridt stribe, så man ikke farer vildt i nationalparken. Her er ingen larm. Kun fra sit eget åndedræt når man slæber sig op ad bakkerne. Det kan være svært at overhale på visse stræk, hvor stierne er smalle. Underlaget er grus, sand, græs og en lille smule asfalt.

Der er 6 dage mellem Powerade Copenhagen Half Marathon og Molsløbet. Jeg deltog i begge løb i 2012 og 2013. Det er hårdt for kroppen at løbe sig ud to gange på en uge, men jeg gør det gerne igen. Begge løb er garant for en fed løbeoplevelse.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar