Hiking - bambi på glatis

Select Page

Hiking – bambi på glatis

Hiking – bambi på glatis

Hiking, vandrig, trekking.

Kært barn har mange navne. Hiking er en udendørs aktivitet der består i at vandre i naturlige omgivelser. Som oftest på stierne i bjergrige områder. Hiking er det engelske ord for vandring, men et ord vi efterhånden har taget til os. Trekking er egentlig det samme som hiking, men adskiller sig ved at indeholde mindst en overnatning.

Hiking som supplerende træning til løbetræning.

Du tænker sikkert, “Hvorfor skriver idioten nu om hiking på en side om halvmarathon”. Fordi hiking er god træning. Løb er en stor belastning for kroppen. Især når man træner til de længere distancer. Som løber kigger jeg ofte efter alternative trænings metoder som supplement til min løbetræning. På den måde kan jeg træne mere uden en væsentlig større belastning af kroppen eller med en anden form for belastning af kroppen. Hiking i bjergrige områder er et af de alternativer. Her kommer jeg automatisk til at træne i alle puls zoner. Det er især grund – og stabiltilstandtræning. Jeg træner således min udholdenhed og kondition samt min muskelstyrke, sener og led. Min balance bliver også bedre. Da størstedelen af “træningen” foregår ved lav puls i zone 2, forbedrer jeg også min krops even til forbrænding under træning.

Bambi på glatis gennem Fruvikdalen.

Min erfaring indenfor hiking er ganske lille. Til alt held er min kæreste en erfaren hiker og den erfaring deler hun gladeligt ud af, så hun havde planlagt en tur gennem Fruvikdalen i Norge. En tur på 8,5 km. På den tur skulle min erfaring blive udstillet.

Kildevand i Fruvikdalen

Får mig lige en tår iskold vand fra elven i Fruvikdalen.

Det regnede på denne efterårsdag. Det gik meget godt i starten. Ruten var på ingen måder stejl, men efter en halv time nåede vi til nogle store sten. Stenene var glatte. Min kæreste kom længere og længere foran. I mit forsøg på at følge med begyndte jeg at træde på græsset ved siden af stenene. Græsset var ikke glat. Jeg viste intet om elven der krydsede under stenene og ved næste skridt forsvandt min venstre fod ned mellem stenene. I faldet blev mit højre knæ kastet mod en stor sten. Jeg vred mig i smerte som en anden fodboldspiller. Men jeg kunne jo ikke blive liggende der. Jeg kom på benene igen og smerten blev mindre. Jeg havde kvalme, men det hjalp at drikke lidt vand fra elven og snart begav vi os videre. Det lykkedes at komme igennem dalen med en smule klynk og vanskeligheder. Især ned ad bakke, hvor der skulle bremses, gjorde det ondt. De næste par dage havde jeg problemer med knæet. Man skal tænke sig om, når man går i den store natur.

Hiking som familie begivenhed.

Preikestolen

Preikestolen på en varm sommerdag i 2013.

Hele familen kan være med på hiking turen. Det er kun et spørgsmål om rutens sværhedsgrad. Der findes udmærkede turistmål, hvor man kan øve sig uden den store risiko. Som eksempel kan nævnes Preikestolen i Norge, som havde over 200.000 besøgende i år. Der er anlagt en meget fin sti, som fører derop. I godt vejr er Preikestolen bestemt et besøg værd. Fantastisk oplevelse.

Er man til lidt mere eventyr kan man tage ud til nogle af de mindre kendte steder. Her kan sværhedsgraden være meget varieret. Det kan være en fordel at forhøre sig hos det lokale turistkontor, for at få info om de forskellige ruter og hvordan de er markeret.

De mindste kan bæres på ryggen i en bæremeis. Man kan medbringe telt og derved bliver hiking til trekking. Kun fantasien sætter grænser. Der er under alle omstændigheder lagt op til nogle fantastiske naturoplevelser. Sundt for krop og sjæl. Trods et forslået knæ, er jeg solgt og kommer til at vandre meget i fremtiden.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar