Inov-8 Race Ultra 290

Select Page

Inov-8 Race Ultra 290

Inov-8 Race Ultra 290

Da jeg løb ned ad Molsvej for første gang, i mine Inov-8 Race Ultra 290 trailsko fra Campz.dk, var min først tanke. Hold da op, hvor er de lette. Jeg var på vej ud for at teste dem i Hestehaveskoven og ved Kalø slotsruin. Det var især den inddæmmede vej ud til ruinen, der interesserede mig.

Jeg skal løbe Kalø Trail Marathon i juni og udfordringen er at finde en sko der er behagelig på den ujævne og stenbelagte vej. Samtidig skal skoen være egent til at løbe langt i. Inov-8 Race Ultra 290 er et godt bud på en sko der opfylder de kriterier. Den klarede vejen ud til ruinen og tilbage igen med bravur.

Men til det, det handler om.

Inov-8 Race Ultra 290 anmeldelsen

Det er som sagt en meget let sko, med et lavt drop. Egnet til at løbe hurtigt i. Men når stien er dækket med vand op over anklerne og skoen bliver gennemblødt, så bliver den tung. Det tager lang tid før vandet er ude af den og endnu længere tid før skoen er tør. Nok det største minus.

Og jo den klarer udemærket en tur i regnvejr.

Inov-8 Race Ultra 290 er brede i forfoden. Det gør at skoen føles lidt løs på foden. Dog uden der er fare for at den falder af. Har du en smal fod, er det ikke en sko for dig. Skoen er meget rund i snuden, så du kan ikke kompensere for bredden ved at gå en tredjedel ned i størrelse.

Sjovt nok er skoene ganske gode på asfalt, selvom det er terrænsko. De bliver nok hurtigt slidt, men de kan sagtens hamle op med nogen af mine bedste asfalt fræsere. Sålen er blød og fleksibel. Det gør den behagelig på hårdt underlagt, men også når underlagt er ujævnt.

Inov-8 Race Ultra 290 står også godt fast i terræn. Men mudder er den ikke egnet til. Her skøjter du rundt som Bambi på glatis. Okay overdrivelse fremmer forståelsen. Du skal nok komme gennem mudderhullerne, men løb med forsigtighed.

Din fod er godt beskyttet ved hælen og op langs siderne, men der mangler lidt ved tæerne.

Det er faktisk en meget pæn sko. Det er naturligvis smag og behag, men jeg kan godt lide designet. Kvalitets fornemmelsen er i top og skoen virker solid og holdbar.

Konklusion

Inov-8 Race Ultra 290 er en let og hurtig terræn sko. Den er velegnet til lette trails. Uden for meget mudder og vandhuller. Den er rigtig behagelig at løbe i også på hårdt og ujævnt underlag.

Husk den er bred i forfoden og ikke egnet til alle.

Alt i alt en rigtig god sko, der nok skal få mig igennem Kalø Trail Marathon. Jeg håber bare, at der ikke er for meget vand og mudder på Kærlighedsstien i Hestehaveskoven.

Du kan købe Inov-8 Race Ultra 290 og andet trail grej hos Campz.dk

God trailtur.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar