Kalø trail marathon anmeldelse

Select Page

Kalø trail marathon anmeldelse

Kalø trail marathon anmeldelse

Kalø trail marathon er arrangeret af Bjergcamp. Det første løb var i 2015. Jeg deltog for første gang d. 4. juni 2016 på marathon distancen. Det her er min beskrivelse og anmeldelse af løbet.

Løbet foregår i området ved Kalø Slotsruin og Hestehaveskoven ved Rønde. Det er muligt at deltage på 10 km, halvmarathon og marathon. Der er elektronisk tidtagning og medalje til dem der gennemfører.

Ruten

Kalø trail marathon ruten består af 2 sløjfer, hvor start og mål passeres 2 gange på en omgang. Størstedelen af ruten ligger inde i Hesthaveskoven og består af singletracks kombineret med grusvej og i 2016 et enkelt brun mudder hul i et traktorspor.

Anden sløjfe er en afstikker på ca. 3 km ud til Kalø Slotsruin. Du løber ad den inddæmmede middelalder vej, som er belagt med toppede sten. Nok noget af det værste underlag, man kan forestille sig at løbe på og du skal tilbage igen, efter du har rundet ruinen.

Men fed, flot og naturskøn rute med 105 højdemeter pr. omgang.

Depotet

Depotet er placeret i startområdet, så man kommer igennem 2 gange pr. omgang. Det har alt, hvad en marathon løber har brug for. Slik, cola, kiks, chips, energidrik, vand, kage og ikke mindst opmuntrende hjælpere.

Omkring 4 km inde i Hestehaveskoven er der en vandpost og det er meget godt på en varm sommerdag.

Mit Kalø trail marathon i 2016

Jeg kom i god tid. Selv først på formiddagen var det varmt som ind i h….. Temperaturen havde sneget sig op over 20 grader ved starten kl. 10 og den fortsatte op ad i løbet af dagen. Der var ikke en sky på himmelen.

Man skal ikke klage over godt vejr. Stemningen i startområdet var da også i top. Det er den altid blandt marathon løbere. Bare der er slik og kage i depotet.

Starten gik. Jeg havde besluttet at tage det roligt pga. varmen. Det var nu ikke så slemt i Hestehaveskoven, men på turen ud til slotsruinen blev jeg nærmest stegt. Varmen og stenvejen tog hårdt på kræfterne. Det var lige før man frøs, når man kom ind i Hestehaveskoven igen.

Ved 25 km ramte min fod en træstub. Jeg fløj gennem luften. Mærkede et over stræk gennem kroppen og landede i græsset. Jeg kom på benene igen. Der gik et par km før jeg kom rigtigt i gang igen.

På sidste omgang begyndte mit venstre knæ at låse, når jeg løb opad. Måske pga. slaget fra faldet. Jeg måtte gå, hvor der var stejlt, men jeg kom igennem på en 7. plads i tiden 3:47:24. Det var okay.

Påklædning på sådan en tur

Så lidt så muligt, når det er så varmt. Jeg løb iført solcreme, korte shorts og en gammel slidt Asics T-shirt. Den gamle T-shirt for at undgå blødende brystvorter. Det er den blødeste og mest svedabsorberende T-shirt jeg har. Den bliver stort set ikke våd og jeg gider ikke rode med ømme brystvorter efter 18 km.

På fødderne havde jeg valgt et par Inov-8 race ultra 290 trailsko. De er lette og egnet til trailløb i den lette ende af skalaen, som Kalø trail marathon trods alt er. En kasket på hovedet og et par solbriller og jeg var kørende.

Jeg kan varmt anbefale Kalø trail marathon. Det er et fedt løb. God stemning, smuk rute og god forplejning. Overskuddet i 2016 går i øvrigt til en række gratis trailløb i Mols Bjerge i løbet af efteråret. Læs mere om dem på Bjergcamp.dk

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar