Led Lenser pandelampe anmeldelse

Select Page

Led Lenser pandelampe anmeldelse

Led Lenser pandelampe anmeldelse

Led Lenser

De mørke aftener er for alvor over os. Forrige år kørte jeg til Ebeltoft for at løbe. Her er der god gadebelysning og jeg løb de samme 8 km to gange om ugen. Ruten hænger mig stadig ud af halsen, selvom jeg varierede og løb den modsatte vej, hver anden gang. Ja jeg har ikke løbet ruten siden og det er ikke fordi jeg har noget imod Ebeltoft, tværtimod.

Nå men løsningen lå lige til højre benet. Jeg skaffer da bare en pandelampe. Det der med pandelamper er lidt af en jungle. Efter en længere diskussion med jyden i mig, faldt valget på Led Lenser H7.

Pris

Valget havde noget med prisen at gøre. Der er pandelamper nok at vælge imellem og prisforskellen er til at få øje på. Du kan få pandelamper fra 50 kr. og op til flere tusinde. Det blev dårlig erfaring med en meget billig model fra byggemarkedet og jyden der kom til at bestemme. Led Lenser H7 ramte det rigtige prisleje. Naturligvis den billigste model uden genopladelig batteri. Jeg fandt den til 399 kr og det er billigt. Sagde jeg det?

Lys

Der findes pandelamper der giver meget bedre lys, men så er prisen også en helt anden. Led Lenser har rigeligt med lys til at jeg kan løbe i skoven efter mørkets frembrud. Lampen er med trinløs zoom funktion, så du har mulighed for at ændre fokus på lyskeglen og blænde bilisterne, hvis de blænder dig. Det må du natuled lenserrligvis ikke gøre. På en af mine første løbeturer med pandelampen stoppede en modkørende knallert helt op. Da jeg løb forbi råbte han, ”Så blænd dog ned”. Jeg havde ikke lige tænkt på, hvor kraftig lampen er. Nu har jeg vænnet mig til kun at blænde helt op, når jeg løber i skoven.

Jeg bruger mest den brede lyskegle og kan snildt se 30 meter frem med nye batterier. I mit løbetempo er der responstid nok til at komme uden om forhindringer.

Batterilevetiden er ifølge producenten op til 50 timer. Jeg har løbet en del km i mørket, ikke helt 50 timer og har endnu ikke skiftet batteri. Lysstyrken er faldet lidt med tiden, men det er at forvente.

Komfort

Du skal nok lige vænne dig til klumpen af batterier i nakken, men når først du kommer i gang med at løbe mærker du dem ikke. De er med til at give lampen en god balance. Den sidder godt fast og glider ikke ned i panden. Løber du med musik, vil jeg anbefale at du tager pandelampen på inden du sætter ørepropperne i. Det giver den bedste komfort.

Kvalitet

Led Lenser pandelampen er robust. Jeg har ikke haft problemer med min. Heller ikke i regnvejr og den er blevet brugt i styrtregn. Pris og kvalitet hænger som regel sammen. I hvert fald til en vis grad. Her får du en pandelampe i god kvalitet til prisen. Særligt hvis du kan finde den til 399 kr.

Konklusion

Du kan sagtens finde pandelamper med større lysstyrke, hvis du absolut vil løbe i fuldt dagslys på de mørke vinteraftener, men så skal du også have den store muldvarp op af lommen. Jeg kan godt nøjes med mindre. Led Lenser gør det den skal. Den giver et godt lys, så det er bare på med løbesko og pandelampe og ud i den mørke skov. Husk refleksvest.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar