Lillebælt halvmarathon anmeldelse

Select Page

Lillebælt halvmarathon anmeldelse

Lillebælt halvmarathon anmeldelse

Jeg deltog i Lillebælt Halvmarathon i 2015 og 2016. Her følger min anmeldelse af løbet.

Lillebælt halvmarathon er det mest populære halvmarathon løb i Danmark, hvis vi skal dømme efter, hvor hurtigt det bliver udsolgt. I 2015 tog det mindre end 3 dage at nå deltager loftet på 11000. Det er imponerende.

Løbet ligger godt “midt” i Danmark, med kort afstand fra både Jylland og Sjælland, så det let at komme til, fra det meste af landet.

Startgebyret er 395 kr. Inkluderet i prisen er t-shirt, der udleveres sammen med startnummeret og forplejning. Fra 2017 får du også medalje efter løbet.

Lillebælt halvmarathon ruten

Starten går fra Middelfart over den gamle Lillebæltsbro til Fredericia og tilbage over broen igen med mål i Middelfart. Det er en flot rute med lysegrønne bøgetræer og fantastisk udsigt fra broen. Underlaget er asfalt. Ruten er let kuperet og ikke verdens hurtigste, så forvent ikke en PR.

Væskedepoterne er velfungerende. De ligger i begge sider af vejen og er tilpas lange til at undgå trængsel. I 2015 havde man valgt at skrælle bananerne. Det er praktisk for arrangøren, at de ikke skal samle bananskræl op, men for løberne er det både upraktisk og uhygiejnisk. Jeg greb ud efter en banan og den gled simpelthen ud af hånden på mig.

Bortset fra bananerne, er depoterne ved Lillebælt Halvmarathon blandt de mest velfungerende jeg har løbet igennem og deres placering på ruten er tilpas. Det er bedre med et depot for meget end et for lidt. Godt gået Lillebælt Halvmarathon.

Uanset om der er kraftige regnbyger, som i 2015, eller høj sol, som i 2016, er stemningen helt fantastisk. Lillebælt halvmarathon er en ren tilskuer magnet. Her hjemme kun overgået af København. Fantastisk.

Der er fartholderne ved Lillebælt halvmarathon. Har du et personligt mål, er der hjælp at hente. De gør det rigtig godt. Løber præcist og er opmuntrende og motiverende. De er der for at få dig godt igennem.

Målområdet

I 2015 blev målområdet flyttet fra havnen til Teglgårdsparken. Det gav nogen udfordringer med lang kø ved forplejningen og bagage udleveringen. Alene ved bagage udleveringen stod jeg 40 min, Våd og kold, for at få tørt tøj. Det kan og skal gøres bedre og det blev det. I 2016 var der styr på logistikken og det klappede bare i målområdet. Når det gør det, er Teglgårdsparken en rigtig fed kulisse for et af Danmarks bedste halvmarathon løb.

Toilet forholdene er gode og uden den store ventetid.

Parkering

Parkerings mulighederne ved Teglgårdsparken er begrænsede, så man benytter to parkeringspladser et stykke væk. Det er ikke noget problem. Der går shuttle busser i fast rutefart mellem løbet og parkeringspladsen. En fin service, hvis man ikke vælger at gå de 1,6 km til parkeringpladsen og få løsnet op i musklerne.

Konklusion

Lillebælt halvmarathon er absolut et af de bedste halvmarathon løb i Danmark. Arrangørerne viser at de lytter til deltagerne, bl.a. ved at indføre medaljer fra 2017, noget som mange har efterspurgt. Det viser at arrangøren tager deltagerne alvorligt og ønsker at udvikle konceptet. Det er der mange, der kan lære af.

Der er mange positive ting at sige om løbet. Det har en flot rute, depoterne er velfungerende og stemning er fantastisk. Løbet kan varmt anbefales herfra.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar