Projekt "Løb hver dag i juleferien" - Lykkedes ikke helt

Select Page

Projekt “Løb hver dag i juleferien” – Lykkedes ikke helt

Projekt “Løb hver dag i juleferien” – Lykkedes ikke helt

Ramt af sygdom.

Projekt “Løb hver dag i juleferien” gik lidt i vasken. Natten til juleaften sneg bræksygen sig ind på mig. Det meste af vores familie havde haft det, så jeg havde frygtet at blive ramt. Det måtte jeg bøje mig for, så den 24. december blev der ikke løbet. Den halve kartoffel og det kvarte stykke gåsebryst, det lykkedes mig at indtage under julemiddagen, kunne jeg næppe tage på af. Ris al a mande med kirsebær sauce skulle jeg have. Den stædighed sendte mig så direkte på sofaen, hvor jeg tilbragte resten af aftenen. Første juledag var fysisk aktivitet nærmest umuligt, så jeg lod fornuften råde og sprang løbeturen over.

Med babyjogger i Mols Bjerge

Med babyjogger i Mols Bjerge

Spørgsmålet om man kan æde løs af julemaden og forbrænde det hele ved at løbe hver dag, fik jeg ikke svar på i denne omgang. Sygdommen kostede 1 kg i vægttab på det første døgn og manglende appetit i de kommende dage kostede yderligere et halvt kg. Faktisk skulle jeg frem til nytårsaften før appetitten var tilbage. Vægten er dog, her på den sidste dag, tilbage på de normale 67 kg.

Projekt “Løb hver dag i juleferien” skulle geonptages.

Selvom projektet ikke helt kunne fuldføres, besluttede jeg alligevel at løbe hver dag i resten af ferien. Jeg var på ingen måde frisk anden juledag, men jeg kom i løbeskoene og fik 10 km i benene. Et par dage kom jeg afsted med babyjogger og baby, det var hård kost. Især den længste tur med babyjoggeren, hvor vi startede op ad Dyrhøjvej. 3,5 km i modvind op ad bakke. På den tur var jeg glad for at kæresten var med til at tage babyjoggeren noget af vejen. Turen blev i alt 15 km. Egentlig fulgte jeg bare mit normale træningsprogram, fulgt op af nogle korte løbeture på hviledagene.

Psykisk hård sidste dag.

Jeg ville slutte af med maner. Jeg havde besluttet at løbe over 20 km den sidste dag. Det blev en tur løbet på vilje mere end på energi og overskud. Jeg var træt, benene var tunge. I praksis var det bare at løbe så langt væk hjemmefra, at lige meget hvilken vej jeg valgte tilbage, så var der mindst 10 km hjem. Det var en tur, hvor jeg måtte arbejde med mig selv. Tale til mig selv. Du skal over 20 km. Du kan godt. Kom nu. Da jeg, efter 17 km, kom på toppen af den hårdeste bakke, fra Bogens op til Toggerbo, var jeg overbevist om, at jeg nok skulle holde hjem. For første gang mærkede jeg fysisk overskud. Du kan det her. Du er sej. Jeg nåede op på 22 km. Det blev en tur der er god at have i rygsækken til senere brug.

I løbet af de 17 dage som Projekt “Løb hver dag i juleferien” har taget, har jeg løbet 174,3 km, forbrændt 10.810 kcal og det hele har taget 14 timer og 42 minutter. På intet tidspunkt har jeg mærket fysiske problemer udover almindelig træthed, ømhed og tømte depoter. Mit træningsbelastningsindex har været fint hele vejen. Der har ikke været tegn på overbelastning. En tempo tur på 7 km her sidst i forløbet afslørede sammen med et stigende løbeindex, at formen er blevet bedre.

Selvom jeg måtte springe 2 dage over, synes jeg egentlig det er gået meget godt. Nu ser jeg frem til en hviledag i morgen, inden jeg starter op på nyt træningsprogram på tirsdag.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar