Løb som eliten bog anmeldelse

Select Page

Løb som eliten bog anmeldelse

Løb som eliten bog anmeldelse

Løb som eliten bog anmeldelse

Det var med stor interesse, jeg tyggede mig igennem “Løb som eliten” af Claus Hechmann. En bog, hvor den nuværende elitetræner i Sparta, afslører sine træningsmetoder. Træningsmetoder, der kan gøre dig til en hurtigere løber på distancer fra 5 km og op til maraton.

Claus Hechmanns træningsfilosofi er bl.a. baseret på mere en 5000 tests af løbere og udviklet gennem hans virke som elitetræner i Sparta, hvor han bl.a. har Anne Mette Aagård, Lars Budolfsen og Henrik Them under sine vinger.

Træningsfilosofien i “Løb som eliten” går ud på at skære ned på den hårde intervaltræningen og i stedet løbe langt og langsomt, for at blive en hurtigere løber. Det gælder om at optimere din udholdenhed og derefter din kondition.

Inden du når til den mere træningsspecifikke del af bogen, får du først en grundig og letforståelig gennemgang af fysiologien bag løb. Du får en gennemgang af det anaerobe og det aerobe energisystem, så du bedre kan forstå tankerne bag Claus Hechmanns træningsfilosofi.

Du får forklaret, hvordan lavintensitets træning øger din fedtforbrænding og optimerer din krops evne til at udnytte energien også ved høj intensitet, så du kan løbe hurtigere på de lange distancer.

Claus Hechmann arbejder med 9 forskellige træningszoner. I “Løb som eliten” lærer du at foretage en selvtest, så du kan beregne dine personlige træningszoner og bruge dem i bogens grundlæggende og specifikke træningsprogrammer.

Der er træningsprogrammer til grundlæggende træning, 5 km, 10 km, halvmarathon og Marathon. Programmer der er opbygget efter samme principper, som en del af den danske elite træner efter. Træningen er baseret på hastighed, ikke på puls. Et løbeur med GPS er nødvendig for at kunne udføre selvtesten og programmerne.

Jeg læste “Løb som eliten” på en weekend. Selvom Claus Hechmann kommer ind på nogle ret komplekse ting, formår han at forklare dem på en let forståelig måde. Der er en god logik i det han skriver om træning.

Det eneste jeg fortryder, er at jeg købte bogen som e-bog. Der refereres til nogen øvelser, men i e-bogs udgaven på min iPad passer sidetallet ikke. Der er i hvert fald ingen øvelser på den side der henvises til. ØV, BØV.

Alligevel er det en god bog, som jeg har fået meget ud af. Den kan anbefales, hvis du påtænker at løbe dit første marathon eller halvmarathon eller hvis du “bare” vil forbedre dig på distancerne fra 5 km og opefter.

Læs den også, hvis du tit er skadet pga. hård intervaltræning eller bare ønsker at løbe som eliten.

“Løb som eliten” kan købes hos Bog og Ide. Du finder den ved at klikke her.

For mig der er blevet 40 plus og har nået en alder, hvor mange og lange intervaller en gang om ugen sætter sig tungt på kroppen, kommer bogen som sendt fra himlen og jeg er gået i gang med træningen. Selvom man er ved at blive gammel, kan man godt udvikle sig som løber. Det er også rart at prøve noget nyt.

Du kan læse om min “Løb som eliten” træning i indlæggene herunder.

Mit træningsprogram til Copenhagen Half

5 uger med Hechmann programmet

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

1 Comment

  1. Det er et interessant indspark, han kommer med i de her intervalløbs-tider. Og man må jo sige, at manden har noget at have det i. Må hellere få den læst (og begynde at løbe langsommere)

    Svar

Skriv et svar