Løbetræning og forkølelse

Select Page

Løbetræning og forkølelse

Løbetræning og forkølelse

Løbetræning og forkølelse

Løbetræning og forkølelse det kan man godt. Det var et kort blog indlæg. Nej der er naturligvis mere i det end det. Forkølelse er en virus, som regel en mild en af slagsen. Der findes ca. 100 forskellige forkølelsesvira. Som nævnt kan du godt løbetræne med en forkølelse, hvis sygdommen kun rammer fra halsen og opefter. Nogle forkølelses vira har influenza lignende symptomer og rammes du af sådan en er det ikke tilrådeligt at træne.

I sidste uge kom forkølelsen snigende til mig. Det var Simon der slæbte den med hjem fra dagplejen, så Simon og farmand måtte i gang med lommetørklæderne. Jeg mærkede forkølelsen ved tirsdagens træning. Jeg var sådan lidt mat og træt i benene. Jeg havde været ude på en hård løbetur søndag og i første omgang troede jeg, at det var derfor kræfterne ikke rigtig var der. Næste morgen kom snotnæsen.

Det var meningen jeg skulle træne 4 gange i løbet af ugen, men torsdag havde det sat sig i halsen, så jeg besluttede at skyde træningen en dag og løbe fredag, lørdag og søndag. På fredagens løbetur var jeg meget tung i kroppen, så jeg droppede løbeturen lørdag. Det er vigtigt at lytte til kroppen og stoppe når den siger stop.

Det er ingen skam at springe en træning over en gang imellem. Det kan vendes til noget positivt. Husk på at du nedbryder kroppen, når du træner og det er når du hviler efter træning at kroppen superkompenserer og formen bliver bedre. En ekstra hviledag i ny og næ er ikke så ringe endda ☺.

Søndag skulle jeg løbe. Det var vigtig at få løbet ugens mellemlange tur. Mest fordi jeg skal løbe løb i weekenden og så er det godt for min psyke at have en mellemlang tur i benene. Det er bare sådan jeg har det. Så jeg tog en løbetur på 15 km i bakkerne i Mols Bjerge. Jeg var stadig snottet, men benene havde det godt og energien var vendt tilbage.

Det er sjovt når jeg løber, mens jeg er forkølet sker det at snottet forsvinder under løbeturen. Hvorfor det er sådan ved jeg ikke. Måske tror kroppen at man er på jagt eller flugt og kæmper for overlevelse og at den kamp er vigtigere end at bekæmpe forkølelsesvirussen. Lyder det ikke meget logisk?

Nu er forkølelsen heldigvis på retur. Godt, for jeg skal som sagt løbe løb på lørdag. Du kan godt løbetræne med en forkølelse, hvis forkølelsen kun rammer fra halsen og op og er feberfri. Husk. Lyt til din krop.

God løbetur.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar