MBT Mahuta og restitution

Select Page

MBT Mahuta og restitution

MBT Mahuta og restitution

MBT Mahuta

MBT MahutaI de sidste 3 måneder har jeg testet et par MBT sko i forhold til min løbe træning. I det her indlæg får du en anmeldelse af skoene og et par ideer til, hvordan du kan bruge skoene i din træning. Skoene er udlånt af MBT Danmark, men du får som altid min ærlige mening.

Den model jeg har prøvet er MBT Mahuta. Du finder skoen i MBT’s kollektion under Athletic. Det er en sko der udfordrer din balance og aktiverer dine muskler. Det er ikke en løbesko og jeg vil ikke anbefale dig at løbe i den. Det kan lade sig gøre, men det er ikke optimalt. Du er sikkert interesseret i, hvordan du så kan bruge skoene i din træning, så lad os springe ud i det.

Sådan bruger du MBT Mahuta i din træning

Ideen er netop at du ikke bruger skoen i din aktive træning og så alligevel… For at forklare, er vi nød til at se træningen i et helhedsperspektiv. Altså både den aktive del, hvor du løber og nedbryder muskelfibre og den passive del, hvor du restituere og opbygger. Det er i restitutionsfasen at du får udbytte af MBT Mahuta.

Faktisk kommer du til at træne lidt i din restitutionsfase og det er ingen skade til.

Den buede sålkonstruktion er med til at aktivere dine muskler mere, end et par flade sko. Det giver i sig selv en form for let restitutionstræning. Hvis du har trænet hårdt og er øm, kan du løsne op med en let løbetur. Det er det samme du gør med MBT Mahuta, dog i mindre skala. Jeg har ikke de tekniske muligheder for at måle om skoene får mig til at restituere hurtigere, men jeg tror på det og tro flytter bjerge 🙂

Du kommer automatisk til at gå mere oprejst i et par MBT Mahuta. Du retter ryggen og sænker skulderne. Det giver en aflastning af knæ, hofte, ryg og nakke. Du kommer i højere grad til at bruge musklerne til at holde dig oprejst. Du styrker med andre ord både dine mavemuskler og din rygmuskulatur. Jeg kunne især mærke det i starten og særligt i ryggen. Musklerne blev aktiveret på en anden måde end jeg var var vant til. Det er ren core træning. Okay, du skal nok ikke gå helt væk fra din normale core træning, men det giver alt sammen lidt.

Overført til løbestilen

Min oprejste gang og forbedrede holdning, er langsom men sikkert blevet overført til min løbestil. Det er ikke sket over natten, men jeg har bemærket at jeg retter ryggen mere, når jeg løber. Jeg slapper også mere af i skuldrene. Min før foroverbøjede kanonkugle stil er næsten helt væk. Jeg falder kun tilbage til den, når jeg begynder at blive træt.

Det kræver lidt tilvænning

Det kræver lidt tilvænning at gå i skoene, men med lidt øvelse kommer du hurtigt efter det. På MBT Danmarks hjemmeside, kan du finde nogle øvelser, der hjælper dig i gang, så du bruger skoene rigtigt.

Din gang skal være rullende, så du træder ned og ruller frem over den buede sål. Din vægt kommer hovedsageligt til at være midt på foden og mindsker dermed belastningen af hælen og forfoden. Lider du, som mange løbere, af hælsporer, kan et par MBT sko hjælpe, da trykket på hælen automatisk mindskes.

MBT sammenligner den rullende gang, med at gå i bare tæer på stranden og det kan der være noget om. Du er ikke i tvivl når du bruger dem rigtigt.

Kvalitet og komfort på første klasse

Jeg var meget overrasket, da jeg første gang trådte ned i mine MBT Mahuta. De var helt fantastiske at have på. De sidder godt til foden og er meget bløde at gå i. Når jeg tænker nærmere over det, har jeg aldrig hørt noget dårligt om MBT sko. Det forstår jeg nu. Det er komfort på første klasse.

Du skal forvente at gå ned i skostørrelse. MBT er store i størrelsen. Normalt bruger jeg størrelse 43 i mine almindelige sko og 43,5 i løbesko. I MBT Mahuta må jeg ned i størrelse 42. De sidder perfekt.

Jeg er ikke typen, der skåner ikke mine sko. Efter 3 måneders brug bærer de ikke præg af slitage. Ikke engang sålen, hvor mine sko normalt hurtigt bliver slidt. De ser stort set ud som nye. Det er den sorte model jeg har. Den hvide er nok mere sart.

Det virker til at være en solid og holdbar sko, som du kan have glæde af i lang tid, men vær opmærksom på at jeg kun har haft dem i 3 måneder.

MBT sko er designet med funktionalitet for øje. Smag og behag er forskellig. I mine øjne er det ikke verdens kønneste sko, men man vænner sig til udseendet. Skulle jeg vælge udelukkende ud fra design, ville jeg ikke vælge MBT. Det ændrer ikke på at MBT Mahuta er fantastisk at gå i.

MBT Mahuta

Konklusion

MBT laver sko i den dyre ende. Alt er relativt, men i mine øjne er det en dyr sko. Jeg er meget begejstret for dem og giver dem mange rosende ord, men det er ikke en sko for alle.

Jeg vil ikke anbefale en net butik. Ingen affiliate links i det her indlæg :-). Det er en sko der skal prøves på, inden du køber den. Faktisk er den så speciel, at du burde have muligt for, at leje et par i en uges tid, for at se, om det er noget for dig. En opfordring til MBT. Jeg tror de fleste vil blive lige så begejstret, som jeg…. Men ikke alle.

MBT Mahuta er ikke egnet som løbesko. Det er i dagligdagen, i din restitutionsfase, at du får udbytte af skoene. Du aktiverer dine muskler mens du går og står, samt aflaster knæ, hofter, ryg og nakke. Du træner dine muskler lidt i løbet af dagen. Gå langsomt frem i starten. Brug dem i et par timer og øg langsomt.

Hvis du beslutter dig for at investere i et par MBT sko, kan du finde nogle nyttige øvelser, der hjælper dig til at bruge skoene rigtigt, på MBT Danmarks hjemmeside og du kan med garanti også få god hjælp hos en forhandler.

Jeg er meget begejstret for MBT Mahuta. Det er en god, komfortabel og holdbar sko. Absolut ikke min sidste MBT sko.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

2 Comments

 1. Hej Jesper. Kunne skoene være en ide når man som mig, står meget på det samme sted dagen lang (hæve-sænke bord), ville man så “træne” ryggen?

  Svar
  • Tror nu at det giver mest at gå i dem. Da sålen er buet tvinges du til at holde balancen og det er det, der aktiverer dine muskler. Jeg har selv oplevet at min kropsholdning bliver bedere, når jeg har skoene på. Det er selvfølgelig begrænset, hvor meget musklerne trænes i forhold til at gå i fitness centeret, men det giver alt sammen lidt. Jeg kunne især mærke det nede i lænden i starten. Jeg vil vurdere at det giver lidt.

   Skoene er meget behagelige at gå og stå i. Jeg tror, du vil blive glad for dem, når du står meget op, men tag ind i en butik og prøv dem først.

   Undskyld det sene svar.

   Svar

Skriv et svar