Mit første træningsprogram efter Hechmann metoden

Select Page

Mit første træningsprogram efter Hechmann metoden

Mit første træningsprogram efter Hechmann metoden

I næste weekend gælder det Copenhagen Half Marathon. Dvs. at jeg er i den sidste uge af Hechmann programmet.

Det betyder ikke at det er slut med at træne efter Hechmann metoden. Tværtimod. Det er en rigtig sjov og motiverende måde at træne på.

Jeg føler mig i god form, men forventer ikke mirakler efter 12 uger.

Er Hechmann metoden langsom træning?Powerade Copenhagen half marathon

Det er den sikkert for de fleste elite løbere.

Jeg har oplevet det sådan, at tempoet er blevet sat ned i de hårde tempopas, men set over hele træningen er gennemsnitstempoet kommet op.

Mange motionister vil ikke opfatte det som langsom træning – heller ikke jeg.

Træningen

Hechmann metoden adskiller sig ved at være baseret på en personlig test. Dvs. at du træner på dit aktuelle niveau og undgår overtræning. I længden giver det færre skader.   

Det gør også at du restituerer hurtigere og kan øge din ugentlige træningsmængde.

Jeg er uden problemer gået fra 4 løbeturer om ugen til 5. Nogen uger har jeg været oppe på 6, fordi jeg ikke kunne lade være. Selvom jeg træner rigtig meget, er jeg aldrig udkørt. Nogen gange er jeg træt, men ikke udkørt.

Træningen er velstruktureret, med varieret tempo fordelt over alle ugens træningspas. Der er også teknikøvelser og sprint indlagt. Det er aldrig kedeligt.

Jeg brænder ikke længere alt krudtet af om mandagen og bruger flere dage på at restituere. Jeg føler mig rimelig hurtigt klar igen. Mit Garmin Fenix 3 anbefaler efter langt de fleste træningspas mellem 22 og 24 timers restitutionstid.

I princippet kan jeg løbe hver dag.

I de fleste af ugens træningspas kommer jeg op på marathon og halvmarathon tempo. Det gør at jeg i ugen op til Copenhagen Half Marathon er oppe i fart.

Jeg er klar. Nu gælder det bare om at spise fornuftigt, slappe af og holde gang i benene. Så må vi se, hvordan det går til Copenhagen Half Marathon.

Konklusion

Jeg ser ikke Hechmann metoden som langsom træning. Det er den for varieret til, men det er den mest motiverende træningsmetode jeg har prøvet. Jeg glæder mig til at hoppe i løbeskoene. Kan næsten ikke vente til næste løbetur.

Jeg er sikker på at formen er blevet bedre, men den store udvikling sker over tid.

Hechmann metoden er ingen mirakelkur. Det er hårdt arbejde.

Du kan lære træningsprincipperne og finde træningsprogrammer i bogen Løb som Eliten.

Artiklen er ikke sponsoreret, men indeholder affiliate links.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar