Motivation - I den mørke vintertid

Select Page

Motivation – I den mørke vintertid

Motivation – I den mørke vintertid

Nu hvor vi er gået ind i den mørke og kolde vintertid, kan det være svært at tage sig selv i nakken og komme i løbeskoene. At stå en onsdag aften kl 20, efter ungerne er lagt i seng, træt efter en lang arbejdsdag og se ud i mørket, velvidende at man har en times løb foran sig og måske lidt styrketræning, så kan sofaen og fjernsynet virke meget tiltrækkende. Kæresten siger til en, “du gider ikke rigtig i aften vel”. Man siger, “jo da” og ryster på hovedet indvendigt. Når man først er kommet afsted, så forsvinder trætheden. Efter et par km går det hele af sig selv. Faktisk nyder jeg mine aften løbeture i pandelampens skær. Det er bare den hurdle lige inden, der skal overvindes. Det kræver motivation.

Motivation kan komme mange steder fra. Jeg kan kun tale for mig selv. Jeg henter en stor del af min motivation fra, at have et erklæret mål, som jeg kan arbejde mig frem imod. Mit mål lige nu er at løbe under 1 time og 30 minutter ved VM halvmarathon i København til marts. Det ligger jo lidt langt ude i fremtiden. Så inden da, har jeg andre løb i tankerne. Jeg finder stor motivation i at træne op til, og deltage, i forskellige løb. Der er heldigvis mange ildsjæle, som arrangerer løb i vinterperioden, selvom udbuddet er større om sommeren.

En skadespause motiverer også. Når du står der en kold og mørk aften og har svært ved at komme ud af døren, så tænk på en gang, hvor du var skadet og ikke kunne løbe. Tænk på hvor heldig du er, at få lov til at løbe netop i aften.

En anden motivationsfaktor, kan være sociale medier, såsom Nike plus og Endomondo. Endomondo har mange gode udfordringer, som kan være meget motiverede. Flest km i november osv. Som Chris MacDonald siger, man skal sammenligne nedad. Det kan også motivere. Der er naturligvis de meget stærke vindertyper som kan gøre det modsatte. Min kammerat løb 20 km i går, så løber jeg 21 i dag. Den holder bare ikke, hvis din kammerat løber 30 km og du aldrig har løbet over 20 km. Så derfor vend den om og konkurrere med dem der løber lidt langsommere eller lidt kortere end dig. Der skal nok være nogen der kan presse dig nedefra og de skal naturligvis ikke blive hurtigere end dig eller løbe længere. Let others inspire you to work harder.

At løbe de samme 7 km 3 gange om ugen bliver i sidste ende lidt kedeligt. Jeg anvender mange ruter i min træning. Jeg kan også finde på at køre efter det. Lav et træningsprogram og forsøg at følge det. Varieret træning kan være meget motiverende. Der er mange spændende former for intervaltræning, 10-20-30, fartleg, bakkeløb osv. Jeg har aldrig løbet i klub, men min kæreste finder meget motivation og inspiration i løbeklubben. At løbe sammen med andre er også en god motivation for at komme afsted. Jeg er så heldig, at min kæreste nok skal sparke mig afsted. Når hun har løbet, så skal jeg også.

Der er lang vej igen, men mit håb er, at min blog og hjemmeside med tiden, vil være med til at inspirere og motivere andre. God løbetur.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar