Muskelskade i baglåret, måske

Select Page

Muskelskade i baglåret, måske

Muskelskade i baglåret, måske

Under lørdagens træning blev jeg ramt af en muskelskade eller overbelastning i baglåret – ja, eller sådan noget. Ved ikke helt om det kan kaldes en muskelskade. En mild en af slagsen måske.

Det var på den lange tur, hvor der bl.a. skulle løbes 2 Ae2 intervaller med 5 min restitutionsløb imellem. Det gik fint under opvarmning. Det var først under det første Ae2 interval, op ad bakke, at det gik galt.

Musklen i baglåret blev hård som en sten i slutningen af intervallet. Jeg afbrød intervallet og gik ned i restitutionstempo før tid. Det hjalp.

Jeg tog en beslutning og valgte at løbe mit andet Ae2 interval. Det blev løbet på flad vej, men mod slutningen af intervallet blev musklen hård igen. Denne gang gjorde det ondt og jeg måtte ned i restitutionstempo igen.

Jeg afbrød træningen og luntede hjem.

Efterfølgende var musklen øm, når der blev trykket på den, men jeg var ikke generet ved gang. Det var lidt underligt. Jeg turde ikke løbe før ømheden var helt væk. Måske var det overbelastning, måske var det en mindre muskelskade.

Jeg indstillede mig på et par uges pause, men fik det råd at tage kompressionstights på. Dem gik jeg med – og sov med – i et par dage. Det skulle øge blodgennemstrømningen i musklen og transportere affaldsstofferne væk.

Tror sku det hjalp. Tirsdag var ømheden væk.

Onsdag var jeg i løbeskoene igen. Ganske vist en kort tur i lavt tempo, men uden smerter. Jeg løber normalt ikke i kompressionstights på de korte og langsomme ture, men i den her situation har musklen behov for støtte.

Det gik fint. Jeg kunne godt mærke musklen og er ikke klar til at give den fuld speed endnu. Der går nok et stykke tid inden jeg løber igennem igen.

Jeg havde sat næsen op efter en PB ved Berlin halvmarathon til april, men det er ikke realistisk længere. I det mindste er der håb om, at jeg kommer til at løbe dernede.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar