Nike Zoom Structure anmeldelse

Select Page

Nike Zoom Structure anmeldelse

Nike Zoom Structure anmeldelse

Nike Zoom Structure er en blandt mange af Nikes løbesko, hvor du selv kan tilpasse design og pasform. Her har du mulighed for at få en løbesko der skiller sig ud. Ja det er faktisk et ret godt koncept. Skoen koster kassen, hvis du selv vælger at designe den, men det er fedt at du har muligheden.

Konceptet har et par år på bagen og hedder NIKEiD. Du finder det på Nikes hjemmeside. Bestiller du din sko her, kan du selv vælge farve på snørebånd, sål, overdel, mellemsål osv. Der er et væld af muligheder for at designe din helt unikke sko.

Prøv det ved at klikke her.

Og så til Nike Zoom Structure anmeldelsen

Jeg har haft Nike Zoom Structure med en tur på asfalten, men må indrømme, jeg har ikke løbet så meget i den. Den gik hurtigt over til at blive en hverdags sko i stedet.

Det er sikkert ikke en dårlig løbesko for en med den rette løbestil. Jeg synes bare at den har en underlig sål der giver mig problemer med at kontrollere landingen. Jeg ved ikke helt, hvor jeg har den.

Den har også lidt for meget støtte til min løbestil. Det skal naturligvis ikke trække ned i bedømmelsen. Det er en pronation sko i den moderate til kraftige ende af skalaen.

Jeg har ikke løbet nok i den, til at jeg kan udtale mig om kvalitet og holdbarhed, når den bruges til løb. Som hverdagssko holder den farve og form ganske pænt og efter et halvt år virker den ikke slidt.

Jeg har det med at træde hælkappen ned, når jeg skal have den på. Den er nem nok at rette op igen og bærer ikke præg af, at have været trådt ned et utal af gange. Det bliver bare et irritationsmoment i længden. Jeg må se at få skaffet det skohorn.

Stødabsorbering

Sålen på Nike Zoom Structure består af 3 forskellige skumtyper, der skal give en god og dynamisk stødabsorbering. I forfoden har skoen en pude, der skal respondere i afsættet og hjælpe til en hurtigere fodafvikling.

Skoen er meget let og fodafviklingen bliver måske en anelse hurtigere end i mine lidt tungere løbesko. Den slå dog ikke Asics Tri-Noosa.

Den dynamiske sål føles underlig og er svær at kontrollere i landingen. Jeg lander meget yderligt på foden og det er som om skoen flekser i landingen.

Sålen absorberer stødende ganske fornuftigt.

Pasform

Skoen sidder godt på foden. Der er god plads i forfoden uden at den føles løs og fødderne sejler ikke rundt i den. Vælger du at designe din egen sko med NIKEiD, har du mulighed for at vælge, om du vil have en ekstra bred eller smal forfod. Ja du kommer til at betale for det, men det er da en meget god ide.

Konklusion

NIKEiD konceptet er rigtig smart på mange måder. Men også dyrt.

Nike Zoom Structure er ikke en løbesko, som jeg bliver gode venner med. Den passer slet ikke til min løbestil og sålen – nej det går slet ikke.

Som hverdags/mode sko er den rigtig god. Den er behagelig at gå i. Men du må finde dig i, at få et par blikke og kommentarer med på vejen, pga. det frække og spraglede design.

Jeg kan anbefale den til daglig brug, ikke til løb.

Pris

Nike Zoom Structure har en vejledende pris på kr. 1.100,- Sammenlignet med en sko som Asics Kayano, er det billigt. Det kan nu gøres endnu billigere, hvis du kigger dig lidt om. Prøv f.eks. hos Billgsport24.

Hvad mener du om Nike Zoom Structure?

Skriv gerne en kommentar herunder, så andre kan lære af dine erfaringer.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar