Palles 12 marathon 2015

Select Page

Palles 12 marathon 2015

Palles 12 marathon 2015

Palle havde en målsætning om at løbe et marathon for hver kalendermåned i 2015, men kunne ikke finde et passende løb i december og besluttede at lave sit eget. Han allierede sig med Tommy og sammen med en masse hjælpere, fik de stablet Palles 12 marathon 2015 på benene.

Da Tommy inviterede mig via Facebook, var jeg ikke i tvivl om, at det var et løb, jeg skulle deltage i. Det var, så vidt jeg ved, det første marathon i Auning. Byen hvor jeg er opvokset. Det kan en løbe entusiast ikke sige nej til.

Palle gennemførte naturligvis sit marathon nr. 12 i 2015 i fin stil. En rigtig flot præstation og der skal lyde et stort tillykke herfra også med et vellykket arrangement.

Nærmest flyvende

Det var 4 uger siden 6 timers løbet i Grenå. Et løb der gjorde mig tung og træt. Jeg havde ingen fart i benene, så det var ikke de store forventninger, jeg havde til min egen præstation ved Palles 12 marathon 2015.

Et eller andet må jeg havde gjort rigtig i ugen op til løbet, for jeg var nærmest flyvende.

Efter en kort prolog forsøgte jeg at finde mit tempo og kom til at ligge i spidsen af løbet sammen med en anden. Jeg fulgte ham de første 3 km. Han var en bedre løber end mig, så jeg valgte at finde mit eget tempo og koncentrerede mig om at holde anden pladsen.

Der var rigtig god stemning i målområdet, som blev passeret to gange pr. omgang. Jeg fik en kanon opbakning, når jeg løb igennem. Det gav lidt ekstra. Samtidig havde jeg en fornemmelse af, at jeg lagde afstand ned til tredje pladsen.

På de åbne strækninger kunne jeg se ham foran. Han var ikke så langt væk. Da jeg løb ind mod sidste omgang, begyndte jeg at indhente ham. Strækningen ved Porsbakkerne trak tænder ud. Med ca. 8 km tilbage var jeg lige i halen på ham. Jeg kunne se at han var træt, da jeg løb forbi.

Jeg var heller ikke for frisk, men hvor kunne det være fedt at vinde i Auning. Jeg vidste at der var lang vej hjem og der kunne ske meget endnu. Det var med at holde farten oppe. Undgå at træde forkert på den hullede grusvej mod Tårup.

Med 3 km igen gik det op for mig, at jeg var ved at sætte ny PR. Kom så nu bider du det i dig. Op på cykelstien mod Auning. Nu var det asfalt og belægning resten af vejen hjem. Jeg var klar over at den var hjemme, hvis jeg holdt mit tempo.

Jeg passerede målstregen i tiden 3:13:00, plus en tusindedel sekund, og kappede 6 minutter af min PR. Det var stort at løbe først over målstregen i den by, hvor jeg er opvokset. Der var helt stille i målområdet. Ingen havde bemærket, at jeg havde overtaget føringen af løbet på sidste omgang.

Det gik op for dem der stod i depotet, da jeg roligt blev stående og drak kakao. Udtrykket i deres ansigter var næsten det bedste. Er du færdig? Jamen, ham den anden er ikke kommet i mål endnu? Nej, jeg overhalede ham ude ved Lyngroden.

Lidt komisk. Tror jeg er den første der ubemærket har vundet et marathon.

Ros til alle ved Palles 12 marathon 2015

De kan godt være stolte. Palle, Tommy og alle deres hjælpere. De lagede et stort stykke arbejde i at få det hele til at klappe. Det er rigtig flot at tiltrække næsten 100 løbere i sin debut som løbsarrangør.

Ruten ved Palles 12 marathon 2015 var bare super duper. Særlig stykket fra Porsbakkerne til Dyrbyvej trak tænder ud og var ret krævende. Ja nærmest et trailløb værdig. Så kom det flade hurtige stykke gennem villakvarterene frem til depotet ved Middelgade, inden det gik ad hullede grusveje og lidt banesti ud mod Tårup.

Fra Tårup gik den ad cykelsti og fortov tilbage til Middelgade i strid modvind. Det var pænt hårdt til sidst i løbet. Alt i alt en rigtig fin og varieret rute.

Forplejningen under og efter løbet var i top. Der var æbleskiver, gløgg og en grillpølse at slutte af på. Det var rigtig hyggeligt og mange blev efter løbet og hyggede sig. Det siger vist alt.

Tak for opbakningen fra tilskuerne og tak for et rigtig godt løb. Vi ses til næste år, hvis i gentager succesen.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar