Restitutionsdrik med frisk frugtsmag

Select Page

Restitutionsdrik med frisk frugtsmag

Restitutionsdrik

Ideen til den her restitutionsdrik kom en aften, hvor min kæreste havde været ude og træne hård intervaltræning. Hun havde ømme muskler. Selv havde jeg også lidt ømhed efter min marathon træning dagen før. Min egen restitution var der ikke så meget at gøre ved. Det var for sent. Den største effekt opnår man, når man indtager restitutionsdrik i den første halve time efter træning.

restitutionsdrik

Friskpresset restitutionsdrik

Jeg havde lidt ingefær, nogle tomater og appelsiner, som jeg fik kørt gennem juiceren. Det blev til en frisk syrlig juice med et stærkt strejf af ingefær. Lige hvad man har brug for efter træning. Appelsiner er rige på C vitamin. Ingefær skulle øge vitaminoptagelsen og tomaterne indeholder stoffet lycopen, som har en positiv effekt på musklernes restitution. Læs mit indlæg om tomatjuice her.

Den tomatjuice som man kan købe i supermarkedet er såmænd udmærket, men den har en lidt kedelig og tam smag. Efter træning trænger jeg til noget frisk og syrligt. Det er måske derfor det meste af det energidrik man kan købe fås med frugtsmag.

Jeg har ingen videnskabelige belæg for at min restitutionsdrik virker, men hvis tomatsaft har den effekt som forskningen tyder på, så er det måske ikke så tosset endda.

Ingefær indeholder moderate mængder oxalat, som kan forårsage nyresten, så overdreven indtagelse af ingefær bør undgås af nyrepatienter. Vær venligst opmærksom på, at jeg ikke er ansvarlig for nogen lidelser, ubehageligheder eller bivirkninger, som du kan opleve ved indtagelse af restitutionsdrik lavet efter min opskrift.

Opskriften giver en halv liter juice.

High5

Ingredienser:

1 klump ingefær på 2×1 cm

4 tomater

5-6 appelsiner eller til du har en halv liter juice

Fremgangsmåde:

Skræl ingefær og appelsiner. Skyl tomaterne under den kolde hane. Pres ingefær, tomater og appelsiner i en juicer. Appelsinsaften har det med at ligge sig i bunden, så rør rundt med en ske inden servering. Din restitutionsdrik er klar. Velbekomme.

Hvis du er mere til rigtig restitutionsdrik kan det købes billigt her.