Rødbedesaft - Naturens EPO

Select Page

Rødbedesaft – Naturens EPO

Rødbedesaft – Naturens EPO

Rødbedesaft – Naturens EPO

Rødbedesaft er det helt store inden for løb og cykling for tiden. Man har opdaget at saften fra rødbeder har en præstationsfremmende virkning. Naturens helt eget EPO. Der forskes på livet løs og løbere er begyndt at sværge til dette vidundermiddel. Hvem ved – måske har mange dopingmistænkte blot gnasket en stor mængde rødbeder.

Studier har vist at motionister der har indtaget rødbedesaft inden de skal præstere kan yde op til 6 % mere end normalt. Blandt professionelle cykelrytter er der målt forbedringer på helt op til 16 % i test hvor de ydede max over kort tid. Der er intet der tyder på at man kan nå samme effekt ved at spise rødbeder.

Effekten kommer fra et højt indhold af Nitrat, som sænker blodtrykket og erstatter ilt som brændstof. I kroppen omdannes nitrat til nitrit og derefter til nitrogendioxid i blodet. Nitrogendioxid er en gas, der udvider blodkarerne og hjælper på boldgennemstrømningen.

Mange drikker rødbedesaft i dagene op til et løb, men forskning viser at effekten topper 2,5 timer efter man har indtaget det og derefter aftager i de næste 12 timer. Jeg har på min egen helt uvidenskabelige måde, prøvet begge dele med en uges mellemrum på halvmarathon distancen. Jeg mærkede ingen forskel på de to metoder. I begge tilfælde oplevede jeg, at jeg kunne løbe med højere puls end normalt uden at blive mere forpustet. Min gennemsnitspuls var 6 % højere end normalt. Min træningsbelastning var så høj, at kurven gik ud over skalaen på Polars index. Det kan ikke være sundt.
Rødbedejuice kan købes i Matas, i nogle supermarkeder og på nettet, bl.a. mærkerne er Biotta og Beet it. Biotta smager efter min mening afskyeligt. Beet it er noget bedre. Hvis du har en juicer, kan jeg anbefale at presse 2 dl rødbede og for smagens skyld tilsætte saften fra et stort æble og saften fra en klump ingefær på 1 gange 2 cm. God appetit, god løbetur, pas på dig selv og husk alt med måde.Der er da også bivirkninger ved at indtage mange rødbeder. Det kan gøre urinen lyserød, hvilket kan forveksles med blod. Det kan også give diarré og tro mig det er det sidste du ønsker på en løbetur. Lidt mere alvorligt. Rødbeder indeholder oxalater, som forhindrer calcium i at blive absorberet af kroppen. Det kan resultere i dannelsen af nyresten.

Du kan købe rødbedesaft billigt på nettet. Prøv f.eks. Helsebixen. Klik her.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rødbedejuice med ingefær - […] Læs også, hvordan rødbedesaft øger din præstationsevne på halvmarathon.com  […]
  2. Mit første Marathon – Ingen mur i Grenå Plantage - […] Mit morgenmåltid på løbedagen bestod af noget så spændende som havregryn med müsli. Ingen sukker. Det blev indtaget 3…

Skriv et svar