Salomon Fellraiser – Bider sig fast

Select Page

Salomon Fellraiser – Bider sig fast

Salomon Fellraiser – Bider sig fast

Salomon Fellraiser – En sko der bider sig fast

I starten forstod jeg ikke det der med trailsko. Jeg er vokset op på landet og bor i nærheden af skov og strand. Det har altid været naturligt for mig at løbe i skoven. – Noget jeg holder rigtig meget af.

Jeg har jo klaret mig udemærket i mine normale løbesko. Så hvorfor et par trailsko?

Kæresten fik mig overtalt til at købe et par Salomon Fellraiser. Et par ture i Mols Bjerge og jeg var solgt. Trailsko er det helt rigtige i det terræn.

I det seneste halve år er det blevet til en del kilometer i sporet med mine Salomon Fellraiser og nu er det tid til en brugeranmeldelse. Anmeldelsen er IKKE sponsoreret.

Hvad får du ud af et par Salomon Fellraiser?

Salomon Fellraiser henvender sig til dig der bevæger dig ud i skoven og gerne følger de mindre spor. Det er en rigtig trailsko, med en groft profileret bund, lavt hældrop og forstærkninger ved tæerne.

Den profilerede bund gør, at du står rigtig godt fast. Både når det går op og ned. Det gør at du kan løbe mere effektivt i terrænet end i et par almindelige løbesko. Du får også en større tryghed når det går nedad.

Salomon Fellraiser står også godt fast i løs sne.

Det lave drop gør at du kommer længere ned med hælen og får en bedre føling med underlaget. Kommer du fra et par almindelige løbesko, er det vigtigt at du langsomt vænner dig til skoen, med nogle korte ture, så du undgår skader.

Skoen er forstærket ved tæerne. Så undgår du blå negle, hvis du sparker til et par sten. Foden er godt beskyttet i en Salomon Fellraiser.

Skoen er åndbar, ikke vandtæt, men den tørrer hurtigt efter en tur gennem vandpytterne. Det har den fordel at fødderne kan ånde.

Salomon Fellraiser Profil

Pasform og størrelse

Salomon Fellraiser har samme størrelse som mine normale løbesko. Jeg er en 44 i Asics Nimbus, GT2000, Asics Kayano og Fellraiser.

Den er lidt bred i forfoden uden at den føles for stor. Den er rimelig behagelig at have på, især når du kommer ud i terrænet. På hårdt underlag er den ikke meget værd og kan godt genere lidt i svangen.

Holdbarhed

Den bløde og fleksible bund slides hurtigt på hårdt underlag. Det siger sig selv. Det er ikke det den er produceret til. Holder du dig til trailsporet, er det en solid sko, som du vil have længe.

Lad være med at komme den i vaskemaskinen. Det kan få sålen til at gå op i limningen.

Gør den ren med en fugtig klud eller vask den i sulfo håndvasken. Om vinteren kan du med fordel løbe en tur i sneen, så er den pæn og ren bagefter.

Design

Salomon Fellraiser 2Salomon Fellraiser vinder ingen skønhedskonkurrencer. Så er det sagt. Køn er den ikke. Den ligner mest en uheldig krydsning mellem en sikkerhedssko og en fodboldstøvle. Og så er der kommet lidt løbesko ind et eller andet sted.

Det ændrer ikke på, at det er en sko, der gør, hvad den skal. Den bider sig godt fast, beskytter fødderne og er, i dens rette element, ganske behagelig at løbe i.

Quicklace snører systemet

Salomons Quicklace snøresystem består af en tynd snor, der går op langs pløsen. Du strammer snørebåndet med en plastik klemme, som du kan gemme i den øverste del af pløsen. Først var jeg skeptisk, men det virker.

Skoen er hurtig at få af og på. Det er vigtigt at du kommer plastik klemmen og snørebåndet ind i pløsen, ellers kan det løsne sig. Og så kommer Snørebåndet heller ikke til at hænge fast i noget, så du snubler. Godt tænkt Salomon.

Quicklace

Konklusion

Salomon Fellraiser er en god og holdbar allround trailsko. Skoen er neutral, ikke at det har den store betydning under trailløb. Den kan kræve lidt tilvænning, hvis du er vant til et højt hæl drop. Din fod er godt beskyttet og den bider sig godt fast i underlaget.

Det er ikke en sko der er egnet til hårdt underlag, hvor den hurtigt bliver slidt og har for lidt stødabsorbering.

Jeg er glad for mine Salomon Fellraiser, som har bidt sig fast som mine foretrukne sko, når jeg løber trailløb i Mols Bjerge.

Prisen

Salomon sælger robust og godt udstyr til rimelige penge. Vejledende pris for et par Salomon Fellraiser er 900 kr. Det er ikke så slemt. Med lidt held kan du altid finde dem på tilbud et par hundrede kroner under normal prisen.

Du skal som altid kigge dig godt for. Der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt. Sportamore er et godt sted at starte. Klik her.

Vi ses i trail sporet

 

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar