Salomon X-Scream et billigt supplement

Select Page

Salomon X-Scream et billigt supplement

Salomon X-Scream et billigt supplement

Salomon X-Scream er en citytrail sko. En hybrid mellem en traditionel løbesko og en trailsko. Den kan bruges på både asfalt og skovsti. Du kan sagtens finde løbesko der er bedre, både traditionelle og indenfor trail kategorien.

Alligevel finder jeg plads til Salomon X-Scream i mit arsenal af løbesko. Mest pga. prisen. Jeg købte dem på tilbud hos løbeshop for kr. 299,-. Det er billigt. Den vejledende pris er kr. 900,-

Jeg bruger dem på mine korte restitutionsturer, hvor underlagt typisk er en blanding af asfalt og skovsti. Så sparer jeg sålerne på mine dyre løbesko og trailsko. Ikke at det betyder det store, men det er meget godt at have noget at skifte med.

Stødabsorbering og komfort

Salomon X-Scream har ikke verdens bedste stødabsorbering. Den er især ringe i hælen, men bliver bedre fra midten af foden og frem. Sålen er meget stiv og det kan forhindre en naturlig fodafvikling. Særlig hvis du lander på hælen.

Jeg vil ikke anbefale skoen til lange distancer. Det er den ikke komfortabel nok til. Den er også lige lovlig tung, men den klarer sig udemærket på de korte ture på 6-7 km.

Skoen er ekstra beskyttet ved tæerne, så du undgår blå negle, hvis du sparker til sten på skovstien.

Ventilationen garanterer god varme til tæerne. Jeg tænker at den bliver god til vinter, men jeg har ikke testet det endnu.

Contragrip sål og Quicklace

Salomon-X-Scream 2Der er flere positive ting at sige om Salomon X-Scream. Contragrip sålen gør at den bider sig godt fast på grusvejen. Ikke så godt som en decideret trailsko, men en tand bedre end en traditionel løbesko.

Det er en solid og holdbar sko, som du kan have længe. Noget der kendetegner Salomon. De laver sko af god kvalitet.

Skoen har Quicklace snøresystem som kan gemmes i pløsen, så slipper du for snørebånd, der sidder og generer, går op og skal bindes dobbelt. Det er et godt system, der også gør skoen hurtig at få af og på.

Design

Designet er ikke noget at råbe hurra for. Det er naturligvis en smagssag og bare min mening. Salomon X-Scream ligner hverken en løbesko eller en trailsko.

Den er neutral i udtrykket – og lidt kedelig at se på. Det er ikke en sko som folk drejer hovedet efter.

Konklusion

Ikke den store æstetiske nydelse eller verdens bedste løbesko. Kan du finde den til kr. 299,- har du gjort et rigtig godt køb.

På en løbetur med varieret underlag, hvor terrænet ikke bliver for udfordrende, klarer Salomon X-Scream sig ganske godt. Jeg vil ikke anbefale den til de mere krævende trails eller lange distancer. Her har du brug for mere bid, en mere fleksibel sål og bedre komfort.

Alt i alt en udmærket sko, hvis du leder efter et billigt supplement til dine øvrige løbesko.

Læs også min anmeldelse af Salomon Fellraiser

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar