Tomatjuice - den nye "After training Drik"

Select Page

Tomatjuice – den nye “After training Drik”

Tomatjuice – den nye “After training Drik”

Tomatjuice – den nye “After training Drik”

Mange drikker proteindrik eller kakaomælk efter træning. Måske vi også skal til at drikke tomatjuice. Det skal have en gavnlig effekt i restitutionsfasen.

Forskere fra forskellige sundhedsinstitutioner i Grækenland, har fundet nøglen til hurtigere og bedre restitution. De har testet 15 atleter i en periode på 2 måneder. 9 af atleterne drak tomatjuice efter træning. De resterende 6 drak almindelig proteindrik. Musklerne hos dem der drak tomatjuice restituerede hurtigere efter hård træning og deres blodniveauer blev også hurtigere normale igen.

Antioxidaner i tomater er allerede kendt for at modvirke hjertesygdomme, kræft og iøvrigt styrke immunforsvaret. Tomater indeholder et stof kaldet lycopen, som giver dem deres røde farve. Studier har vist at skadelige enzymer og proteiner, som medvirker til muskelskader, hurtigere nåede sit normale niveau hos dem der drak tomatjuice efter træning, end hos dem der ikke drak det. Det er Lycopen som får æren for at bekæmpe disse skadelige enzymer og proteiner.

Tomatjuice kan altså være nøglen til hurtigere restitution og være med til at mindske risikoen for muskelskader. Det er ikke noget jeg har prøvet på egen krop, men det kan næppe være skadeligt.

Det er helt sikkert noget der skal prøves. Og det var tomatjuice, ikke ketchup.

Køb billige energi produkter – klik her.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tomatjuice med appelsin og ingefær - […] Læs mere om, hvordan tomatjuice indvirker på din restitution efter træning  på halvmarathon.com. […]
  2. Energidrik - Hvordan jeg anvender det i min træning - […] En god rettesnor er, at hvis træningens varighed er mere end 45 minutter bør man indtage væske under træningen.…

Skriv et svar