Mit VM halvmarathon 2014

Select Page

Mit VM halvmarathon 2014

Mit VM halvmarathon 2014

VM

Mit VM halvmarathon 2014

VM halvmarathon var et rigtig fedt arrangement at deltage i. Alt klappede fra arrangørenes side. En rigtig god oplevelse. Der er flere der har spurgt mig, hvordan kroppen har det efter sådan et løb. Om jeg er kommet mig efter løbet. Inden jeg kommer til det, vil jeg lige fortælle lidt om, hvordan mit halvmarathon forløb. Jeg kom ind i det her startområde, der hedder under 1.30. Der skulle godt nok løbes hurtigt. Jeg har aldrig stået så langt fremme i startfeltet før. 15 meter foran mig stod 1.25 ballonerne. De forsvandt da løbet blev skudt i gang.

VM StartfeltGruppen jeg befandt mig i løb hurtigt. Mit Polar RC3 GPS svingede mellem 3.55 og 4.10 og for mig er det et hårdt tempo. Ved 4 km fik jeg kvalme og jeg tænkte, ”Det her går aldrig godt”. Heldigvis kom første væskedepot lige efter og det hjalp at drikke lidt. Jeg fandt de positive tanker frem og da jeg passerede 7 km, var jeg overrasket over, at vi allerede var nået dertil. 1.30 var inden for rækkevidde og det kørte nu. Jeg havde vænnet mig til tempoet og der var god plads at løbe på trods de mange deltagere.

Ved 12 km ramte trætheden. Jeg begyndte at syre til og måtte lidt ned i tempo. Det er helt normalt at jeg går lidt ned i tempo mellem 12 og 16 km. Her gik jeg ned i mit normale halvmarathon tempo. Det var meningen at tempoet skulle øges igen ved 16 km, men der kom ikke rigtig gang i benene. Først ved 18 km flød det igen. Ifølge mit Polar GPS ur var jeg lige på vippen til at komme under de 1.30.

Jeg passerede den sidste mellemtid ved 20 km. Pyha nu kunne jeg snart se målstregen. Noget at løbe efter. Op i tempo, nu skulle den have det sidste, spurt. Hvor pokker var den målstreg. Jeg havde løbet et stykke, stadig ingen målstreg. Den sidste km føltes meget lang. Jeg rundede et sving, der var målstregen ca. 50 meter fremme. I mål. Nåede jeg under 1.30?

Mit Polar RC3 GPS sagde 1.30.37 og jeg havde tilbagelagt 21,48 km. Hvad med den officielle tid? Mens jeg gik gennem målområdet ned til forplejningen, slog jeg tiden op på min telefon. Officiel tid 1.30.29. Det er den der tæller. Jeg var en smule skuffet, mens jeg gik gennem målområdet, men på den anden side, det var blevet til en ny PB. Ganske vist kun med 4 sekunder, men en forbedring er en forbedring.

MigHalvmarathon ruten er naturligvis nøjagtig opmålt. Afvigelsen kan skyldes GPS unøjagtighed når man løber en rute med mange sving og hvor der er høje bygninger. Det kan også skyldes at man ikke altid løber ideallinien. Ude på ruten tænkte jeg på et tidspunkt, at jeg aldrig ville løbe så hurtigt på en halvmarathon igen. Det var på et tidspunkt, hvor det var rigtig hårdt. Mon ikke jeg forsøger at komme under 1.30 igen til Powerade Copenhagen Half Marathon i september. Jeg er tilmeldt og ruten er flad som en pandekage.

Der er nogen løb, hvor jeg ikke går så hårdt til den og så er der dem, hvor jeg løber på grænsen hele vejen. VM halvmarathon var et af de løb, hvor den fik max gas. Det er naturligvis hårdt for kroppen og depoterne bliver tømt. Om aftenen var jeg meget træt og tung i hovedet. Det skyldes væskemangel og vitaminunderskud. Selvom jeg drak væske under og efter løbet, så går der noget tid før væskebalancen er normal igen.

Om søndagen gik vi en lang tur med børnene. Vi var omkring Amalienborg, Kastellet, den lille havfrue, Kongens Have og Rundetårn. Turen tog lidt over 5 timer. Lårmusklerne var lidt ømme og først på dagen var jeg stadig lidt tung i hovedet, men jeg indtog en del væske og det gik over. Det tog lidt under et døgn at komme ovenpå igen, så det er ikke noget særligt. Den første løbetur efter VM halvmarathon var tirsdag. Jeg var selv overrasket over den fart jeg havde i benene. Efter Århus City Halvmarathon i 2013 gik der 3 uger før der kom fart i benene igen. Det modsatte var tilfældet her, nu kan jeg næsten ikke komme ned i fart igen.

I den her uge har jeg været lidt løbetræt. Rent mentalt. Det er nok meget normalt. Det har taget en del viljestyrke at komme ud at træne, men jeg er kommet afsted alle dage. Der ligger jo nye mål og venter i nærmeste fremtid og måske endnu et VM halvmarathon i 2018. Jeg har hørt at DAF vil søge om at få VM til Danmark igen i 2018. Måske får vi en chance til.

About The Author

Når Jesper ikke slider sålerne af sine løbesko, skriver han om løb her på bloggen. Han er også lidt af en foto nørd og bliver af og til spottet med et kamera. Der skal jo også lidt pasta på bordet. Det klares med et job som programmør i den grafiske branche.

Skriv et svar